Об’єктивна інформація про втрати надходить росіянам із похоронками — коментар представника української розвідки

Ілюстративне фото. Фото: dialog.ua

Понад 250 тис. військових втратила російська армія після повномасштабного вторгнення в Україну. У будь-якому вільному суспільстві такі втрати та байдужість до них неможливо уявити, але в Росії суспільство — тоталітарне. Там є інші пріоритети. Про це сьогодні, 8 серпня, сказав представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Якщо ми говоримо про вільне суспільство, де життя людини є за визначенням цінністю, найважливішою для існування держави, то ні для України, ні для будь-якої країни вільного західного світу, Європейського Союзу, члена НАТО це в принципі неможливо уявити. Але якщо керуватися логікою закритого тоталітарного суспільства, де життя людини ніщо, а воля вождя, ідеологія, пропаганда, керівний клас — головні пріоритети, то все нормально, я гадаю. Північна Корея багато в чому подібна до путінської сучасної Росії”, — заявив гість ефіру.

Водночас Юсов упевнений, що об’єктивну інформацію про втрати своєї армії росіяни одержують.

“Хоч би як блокували, є доступ до альтернативної інформації, вільних ЗМІ. Ті, хто хочуть, можуть отримувати об’єктивну інформацію з експертних спільнот, хто не хоче, отримує об’єктивну інформацію у вигляді похоронок, у вигляді вбитих родичів, у вигляді поранених родичів”, — прокоментував Андрій Юсов.

Читайте також: “Скотилися до тактики червоної армії”: РФ зазнає у війні проти України катастрофічних втрат — оприлюднено нові дані

Прямий ефір