“Скотилися до тактики червоної армії”: РФ зазнає у війні проти України катастрофічних втрат — оприлюднено нові дані

Ілюстративне фото: Facebook/93-тя ОМБр Холодний Яр

Група “Інформаційний спротив” оновила дані публічно визнаних втрат російської армії. Лідерами серед регіонів Росії за кількістю загиблих солдатів стали Краснодарський край, Свердловська і Самарська області, Башкортостан і Бурятія, інформує FREEДОМ.

Якщо заглибитися в статистику, виглядає так, немов російська влада звільняє Далекий Схід від населення, написав радник міністра оборони України Олексій Копитько у Facebook.

Згідно з даними Генштабу Збройних сил України, втрати РФ у повномасштабній війні проти України вже перевищили 250 тис. осіб. Із 24-го лютого 2022-го українські Сили оборони знищили приблизно 5 тис. артилерійських систем, майже 7,5 тис. одиниць автотехніки і понад 4 тис. безпілотників. Тільки за добу 6-го серпня Російська Федерація втратила 7 танків і 12 бойових броньованих машин, а ще сотень своїх військовослужбовців.

“Ворог продовжує зазнавати великих втрат, які всіма способами намагається приховати. Так, у тимчасово захопленому населеному пункті Чаплинка Херсонської області на територію моргу з Херсонського напрямку прибули два вантажні автомобілі з тілами військовослужбовців армії РФ. Їх було поховано на двох локаціях. Загалом за минулу добу українські військові ліквідували 540 російських окупантів”, — повідомив речник Генштабу ЗСУ Павло Ковальчук.

Російська армія зазнає масштабних втрат в Україні насамперед завдяки ефективній роботі українських захисників, але й некомпетентність російського командування впливає на кількість загиблих і поранених, зазначають військові експерти. Російських солдатів часто кидають у бій без підтримки.

“Що таке піхота зараз без підтримки броні, без підтримки артилерії? Це м’ясо. Власне кажучи, як ми з вами припускали ще рік тому, Росія, Путін буде кидати в бій саме живу силу, яка буде непідготовленою, слабо навченою, слабо оснащеною. І за рахунок життя кожного солдата він буде продовжувати своє існування при владі. Це загалом тактика червоної армії, до якої скотилася російська армія на сьогоднішні”, — акцентує військовий експерт Михайло Притула.

Загибель своїх військових, зокрема з елітних підрозділів, визнають і самі росіяни. Так, командувач повітряно-десантних військ Росії Михайло Теплинський заявив, що в Україні було поранено щонайменше 8,5 тис. російських десантників.

“Це рідкісне офіційне розкриття інформації про російські втрати, які російські офіційні особи значною мірою прагнули приховати в міру того, як триває війна. BBC і опозиційне видання “Медіазона” підтвердили, що щонайменше 1800 військовослужбовців ВДВ було вбито під час бойових дій в Україні станом на 30 липня, а співвідношення вбитих і поранених становить у середньому 1 до 3 для російських військ в Україні”, — йдеться в повідомленні американського Інституту вивчення війни.

Заяву Теплинського спішно вирізали з телеефіру. А заодно приховали й оприлюднену генералом інформацію про нові підрозділи повітряно-десантних військ.

“Щорічне святкування дня повітряно-десантних військ Росії 2 серпня 2023 року було затьмарене явно несанкціонованим оприлюдненням масштабів втрат, яких зазнали елітні підрозділи в Україні. Екстраполяція цифр Теплинського підтверджує оцінку, згідно з якою щонайменше 50% із 30 тис. десантників, перекинутих в Україну у 2022-му році, було вбито або поранено”, — заявили в Міністерстві оборони Великої Британії.

Крім сотень тисяч солдатів за 15 місяців Росія втратила і десятки тисяч одиниць техніки. Частину було знищено або сильно пошкоджено, але є й та, яку у своїх цілях використовує українська армія. Російська Федерація конкурує із західними країнами, які постачають Україні зброю, іронізує полковник ЗСУ Олександр Заруба. За його словами, завдяки російському “ленд-лізу” в України з’явилося понад 800 одиниць трофейної техніки.

Читайте також: ЗСУ успішно контратакують: ситуацію на фронтах від Куп’янського до Херсонського прокоментував експерт

Як повідомлялося раніше, минулої доби українські військові ліквідували 560 російських окупантів, а також знищили ворожий гелікоптер Ка-52, 10 танків та 19 артсистем. Загальна кількість втрат російської армії від початку вторгнення РФ вже становить майже 251 тис. військових

Прямий ефір