П’ятеро загиблих та 31 поранений: Росія завдала два удари по житлових будинках у Покровську Донецької області (ВІДЕО, ФОТО)

Наслідки ракетного удару по Покровську. Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

Внаслідок двох ударів по житлових будинках у Покровську Донецької області сьогодні, 7 серпня, п’ятеро людей загинули, ще 31 особа зазнала поранень. Про це повідомив очільник Міністерства внутрішніх справ України Ігор Клименко, інформує FREEДОМ

За його словами, станом на 21:20 внаслідок першого прильоту загинуло четверо та зазнали поранень троє цивільних осіб.

Наслідки ракетного удару по Покровську. Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda
Наслідки ракетного удару по Покровську. Фото: t.me/pavlokyrylenko_donoda

“Під час повторного обстрілу загинув заступник начальника Головного управління ДСНС у Донецькій області. Ще четверо рятувальників, восьмеро поліцейських та троє цивільних травмовані. Наші герої першими прибули на місце обстрілу допомагати людям. Пошуково-рятувальні роботи тривають. Розбираємо завали, рятуємо людей від російського терору”, — поінформував Ігор Клименко.

Згодом, за його даними, кількість постраждалих зросла до 31, з-поміж яких 19 працівників поліції, п’ятеро рятувальників ДСНС та одна дитина.

В Офісі генерального прокурора України зазначили, що російська армія, ймовірно, застосувала для обстрілу Покровська ракети “Іскандер”. Перший обстріл ракетний удар стався о 19:15.

Наслідки ракетного удару по Покровську. Фото: t.me/pgo_gov_ua
Наслідки ракетного удару по Покровську. Фото: t.me/pgo_gov_ua

“Внаслідок обстрілу зруйновано декілька квартир та перекриття між верхніми поверхами будинку, в одній з квартир зайнялась пожежа. Крім того, вже через пів години стався обстріл ще одного цивільного об’єкту, що розташований поруч із даним житловим будинком. Пошкоджені торговельні заклади та інші об’єкти”, — повідомили в Офісі генпрокурора.

Правоохоронці розпочали досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Читайте також: Щоденні обстріли Нью-Йорка: як живе село на Донеччині (ВІДЕО)

Нагадаємо, російські загарбники цієї ночі вчергове обстрілювали місто Херсон. Влучили, зокрема, у 9-поверхівку. Унаслідок обстрілів є загибла й постраждалі. 

Прямий ефір