Крадене українське зерно з Маріуполя переправляють до Росії автомобільним транспортом, — Андрющенко 

Петро Андрющенко. Скріншот: uatv.ua

Більшу частину викраденого українського зерна російські окупанти перевозять автомобільним транспортом з Маріуполя до Ростова-на-Дону, а звідти, зокрема, до країн Африки. Про це сьогодні, 7 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко. 

“Зерно, яке було прибрано і вкрадено на території Донецької області, йде через Маріупольський порт. Зерно, яке було вкрадене з решти областей України, включно з окупованим Кримом, їде через Маріуполь транспортом, машинами у 20 і 40 тонн тягнуть до Ростова-на-Дону”, — сказав він.

За словами Андрющенка, сьогодні потужності Маріупольського порту не дозволяють вивести його на 100% роботу, а ФСБ-шники не пускають через “свій” порт інших підрядників для перевезення. 

“Тому основна частина краденого зерна їде автомобільним транспортом через Маріуполь, Новоазовськ, далі до Ростова-на-Дону, а в порту Ростова вантажиться і за різними схемами розтікається не тільки Росією, а й, зокрема, країнами Африки, і, наскільки ми розуміємо, потрапляє на міжнародні ринки. Це, власне, і є причина, чому вони вибивають наші порти, і не стільки порти, скільки зернові термінали, місця зберігання зерна, щоб таким чином просто вибити Україну з міжнародного ринку”, — підсумував Петро Андрющенко.

Читайте також: Зерно відбирають під погрозами та зброєю, — Трофімцева про становище фермерів на окупованих територіях

Раніше президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю бразильському мовнику Globo заявив, що блокування Чорноморської зернової угоди для президента Росії Володимира Путіна — це механізм тиску і заробітку грошей.

Прямий ефір