Абхазія та Цхінвальський регіон продовжують потерпати від окупації — заява МЗС України до 15-х роковин збройної агресії РФ проти Грузії

Прапор Грузії. Фото: hromadske.radio

15 років тому РФ розпочала збройну агресію проти Грузії. З цього приводу сьогодні, 7 серпня, Міністерство закордонних справ України зробило заяву щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів, інформує FREEДОМ.

“7 серпня виповнюється 15 років з початку збройної агресії РФ проти Грузії. Абхазія та Цхінвальський регіон/Південна Осетія Грузії продовжують потерпати від окупації Росії. Україна підтримує суверенітет і територіальну цілісність Грузії в межах її міжнародно визнаних кордонів”, — йдеться в заяві МЗС.

В українському зовнішньополітичному відомстві також наголосили, що незаконна спроба силової зміни кордонів суверенної держави з боку Кремля не отримала належної реакції світової спільноти. Тож після окупації частини території Грузії Росія продовжила свою загарбницьку політику та, окупувавши Кримський півострів та частини Донецької й Луганської областей у 2014 році, 24 лютого 2022 року розпочала повномасштабну збройну агресію проти України.

“Переконані, що зупинити агресивну політику РФ можливо завдяки спільним зусиллям міжнародної спільноти, чіткому дотриманню санкційних режимів проти Росії та всебічній підтримці країн, проти яких Кремль здійснює агресію. Росія має деокупувати частини територій Грузії та України, а російські воєнні злочинці — понести найсуворішу відповідальність”, — наголошує МЗС України.

Читайте також: У Грузії Москва хоче показати, що після окупації території та бомбардування міст все гаразд, — Васадзе

Нагадаємо, в ніч проти 8 серпня 2008 року Росія вторглася до Грузії. Активне протистояння тривало 5 днів, Грузія втратила контроль над Абхазією та Південною Осетією.

Прямий ефір