У Лондоні відбувся благодійний футбольний матч Game4Ukraine: куди спрямують кошти

Учасники благодійного матчу. Фото: dynamo.kiev.ua

Найвеличніші футболісти сучасності 5 серпня вийшли на поле лондонського стадіону “Стемфорд Брідж” у благодійному матчі Game4Ukraine на підтримку України. Поєдинок організували легендарний нападник Андрій Шевченко і хавбек національної збірної України Олександр Зінченко, повідомляє FREEДОМ.

Перед початком матчу до глядачів звернувся президент України Володимир Зеленський, який подякував учасникам матчу і Великій Британії за допомогу під час війни, розв’язаної Росією проти України. Під час гри було зібрано гроші для відновлення Михайло-Коцюбинського ліцею в Чернігівській області, який було зруйновано російською армією в березні 2022 року. Сам матч закінчився бойовою нічиєю з рахунком 2:2.

Матч відвідали 30 тис. уболівальників.

“Це було дуже емоційно, і, що більш важливо, ми зробили це не даремно. Я впевнений, що ми зберемо кошти на відновлення школи. Я хочу подякувати всім, хто прийшов підтримати, всім людям, які надають допомогу. А також великим спортсменам і великим легендам гри, які приходять і грають”, — заявив колишній капітан і головний тренер національної збірної України Андрій Шевченко.

Гравець національної збірної України та лондонського “Арсеналу” Олександр Зінченко висловив подяку українській армії та всім, хто допомагає Україні боротися за свою незалежність.

“Я впевнений, ми переможемо”, — наголосив він.

“Приголомшливо, що Алекс і Андрій організували цей матч, тому що ми всі знаємо, що відбувається у світі. Мати таку велику підтримку людей, які прийшли та допомагають коштами — це щось особливе”, — висловив думку експівзахисник “Вест Гем Юнайтед” Марк Ноубл.

Читайте також: Футбол поблизу передової — українські захисники зіграли матч побратимів на Харківщині (ВІДЕО)

Нагадаємо, УАФ звернулася до УЄФА та ФІФА після зарахування клубів із Криму до чемпіонату Росії.

Прямий ефір