У Росії друкують рублі: чим це загрожує для економіки країни

Ілюстративне фото: РИА Новости

Росія зараз має два інструменти для фінансування колосального дефіциту бюджету — продаж валюти і золота та друкування рублів. Однак якщо РФ продаватиме золото і валюту, то ліквідних активів залишиться все менше, тому там пішли іншим шляхом і почали друкувати гроші. Про це сьогодні, 6 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав професор, ректор Міжнародного інституту бізнесу, банкір та економіст Олександр Савченко.

“Коли ви друкуєте гроші, то курс рубля до долара відразу це вловлює. Рублів більше, долара менше – курс долара зростає. Можна жити без долара, як кажуть деякі горе-економісти з РФ. Ні, не можна, бо за падінням рубля починається інфляція, і інфляція наздоганяє девальвацію. У кожній країні це відбувається по-різному, в Росії, це приблизно — сім місяців, плюс-мінус місяць. Тобто в будь-якому разі інфляція буде така як девальвація. А девальвація у РФ — уже понад 50%”, — пояснив він.

Савченко звернув увагу, що чим більше в Росії надрукують грошей для фінансування війни, тим сильніше провалиться курс, а за ним і купівельна спроможність.

Читайте також: Рубль обвалився до рекордного мінімуму — аналіз ситуації в економіці РФ (ВІДЕО)

Нагадаємо, керівник аналітичного напряму Мережі захисту національних інтересів “АНТС” Ілля Несходовський вважає, що в РФ триватиме девальвація, і рубль проб’є психологічну позначку в 100 доларів.

Прямий ефір