Не віддали ворогові контроль за українським небом: Україна відзначає День Повітряних сил ЗСУ

ПС ЗСУ. Фото: Kostiantyn Liberov and Vlada Liberova/ t.me/V_Zelenskiy_official

Понад 14 тисяч бойових вильотів, кожен із яких наближає перемогу України, здійснили захисники українського неба від початку повномасштабного вторгнення РФ. Про це сьогодні, 6 серпня, сказав верховний головнокомандувач Володимир Зеленський, вітаючи Повітряні сили Збройних сил України з професійним святом, яке щорічно відзначається першої неділі серпня, передає FREEДОМ.

Президент зазначив, що Україна пишається героями неба та дякує їм.

“Уже понад 14 тисяч бойових вильотів нашої авіації за час війни. Кожен — це героїзм. Кожен — це результат для України. Кожен — це наближення нашої перемоги. Я дякую всім воїнам українських Повітряних сил — усім воїнам-авіаторам, нашим зенітникам, фахівцям радіотехнічних військ! Слава вам! Слава Україні!” — привітав глава Української держави Володимир Зеленський.    

За пильність і стійкість подякував воїнам ПС головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

“Вітаю бойових побратимів із Днем Повітряних сил Збройних сил України! Дякую за вашу стійкість, пильність та відданість справі захисту українського неба! Разом — до Перемоги!” — закликав головком.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук, вітаючи особовий склад, наголосив: у перші дні повномасштабного вторгнення РФ в Україну воїни Повітряних сил пообіцяли не віддати ворогові контроль за українським небом і дотрималися слова. Олещук зазначив, що Повітряні сили ЗСУ знищили понад 3,5 тис. ворожих повітряних цілей, зокрема 350 літаків і вертольотів, понад 2 тис. безпілотників, а також 13 “Кинджалів”, які, за словами росіян, “не мають аналогів”. Командувач ПС ЗСУ також висловив сподівання, що вже скоро українські пілоти пересядуть на F-16.

“Війна показала, хто чого вартий. Наші люди здатні на неймовірні вчинки, прояви героїзму, гуманності та самопожертви. Сьогодні День Повітряних сил. Ми не святкуємо. Ми крок за кроком наближаємо нашу перемогу. Слава воїнам Повітряних сил, вічна слава та пам’ять загиблим героям. Дякуємо за стійкість, витримку та підтримку всім українцям. Дякуємо партнерам за допомогу. Працюємо далі”, — заявив командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук.

Нагадаємо, 57 повітряних цілей було збито захисниками українського неба під час масованої атаки РФ, яка тривала з вечора 5 серпня до ранку 6-го.

Прямий ефір