Українська армія має змогу просуватися вперед і перетворює ворожий військовий потенціал на попіл, — Селезньов

ЗСУ. Ілюстративне фото: zsu.gov.ua

Українська армія системно і методично перетворює бойовий потенціал російських окупаційних військ на попіл, закладаючи фундамент майбутньої перемоги. Про це сьогодні, 5 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив військовий оглядач, колишній речник Генерального штабу Збройних сил України Владислав Селезньов.

Так він прокоментував повідомлення заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, що на півдні України, як і на Бахмутському напрямку, Збройні сили України продовжують здійснювати наступальні дії, пробираючись крізь серйозний опір російських окупантів. І на певних ділянках мають успіх. За її словами, українські війська на півдні вже подекуди прорвали першу лінію оборони ворога і перейшли на проміжну.

“Уперше на моїй пам’яті саме офіційний представник українського Міністерства оборони став першим, хто заявив про те, що українська армія прорвала першу лінію оборони, веде бої між двома лініями на деяких ділянках фронту. До цього, навіть маючи інсайдерську інформацію, ніхто її не розганяв. Тому що будь-яка інформація, будь-яке слово, яке може зашкодити діям українських Сил оборони, є вкрай і вкрай небезпечним. Тому для мене абсолютно очевидно, що питання консолідації українського суспільства є принциповим, критично важливим. Адже тут і зараз ми боремося за виживання нас, нашої країни, ми боремося з дуже серйозним ворогом. І якщо ми приходимо до розуміння того, що від об’єднання всіх нас у єдине ціле залежить наша перемога, той самий результат, на який ми всі очікуємо, це дуже важливо”, — сказав Селезньов.

Ексспікер Генштабу ЗСУ зазначив, що нікому легше не стане від того, що хтось хайпує і намагається розганяти інформацію раніше, ніж її поширюють офіційні представники Міністерства оборони або Генерального штабу.

“Бо очевидно, що бойові дії тривають на різних ділянках фронту, зокрема й на півдні Запорізької області, вкрай-крайньо складні. Легкої перемоги не буде. Бої і далі триватимуть із неймовірною запеклістю”, — каже він.

За інформацією військового оглядача, ворог ще має досить серйозні ресурси.

“Але те, що, попри тотальне мінування території, запеклий опір противника, ми маємо змогу просуватися вперед, чи не це свідчить про те, що українська армія підготовлена, забезпечена, має мотивацію і має результати? Так, нехай вони поки що не вражають нас обсягами звільнених територій. Але тут і зараз системно, методично українська армія перетворює ворожий військовий потенціал — їхні артилерійські знаряддя, бронетехніку, автомобільну техніку, зокрема спеціальну техніку, на попіл. І саме це є тим самим фундаментом, який у перспективі буде трансформований у реальні масштабні територіальні надбання в межах звільнення наших територій”, — підсумував Владислав Селезньов.

Читайте також: Розмінування ведеться вручну: військовий аналітик прокоментував визволення 241 кв. км української землі

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, протягом минулої доби війська РФ завдали одного ракетного та 50 авіаційних ударів, здійснили 86 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед мирного населення, руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. На фронті минулої доби відбулось 36 бойових зіткнень.

Прямий ефір