“Якщо прибрати Путіна, буде зовсім погано”: чому росіяни досі вірять пропаганді, пояснив Полозов

Микола Полозов. Фото: Facebook

Незважаючи на те, що життя росіян стає все гіршим і гіршим, головним лейтмотивом роспропаганди залишається теза “якщо прибрати Путіна, буде зовсім погано”. І пропагандистам, незважаючи на репресії і переслідування громадян, все ж вдається створювати красиву картинку, вводячи в оману мільйони жителів РФ. Таку думку в прямому ефірі телеканалу FREEДОМ озвучив російський адвокат Микола Полозов.

“Російська влада просто присікає на корені будь-які спроби опору громадян для того, щоб ніхто не заважав створювати їм красиву пропагандистську картинку, якою все ще вдається промивати мізки десяткам мільйонів жителів Росії. І в цьому сенсі, дійсно, відсутність резонансу з коливаннями Кремля тягне за собою репресії, причому по всьому спектру політичного поля, починаючи від якихось лібералів і закінчуючи тим же терористом Гіркіним”, — зазначив адвокат.

Кремль створив такі умови в РФ, за яких у людей немає жодних перспектив і жодної впевненості в завтрашньому дні, каже Полозов.

“Росіяни перебувають у стані повної невизначеності, апатії. При тому, що спочатку суспільний договір із тією ж нинішньою кремлівською владою полягав у тому, що вони делегують свої права розпоряджатися виконавчою владою президенту Путіну особисто, а він натомість забезпечує їхній добробут, їхню безпеку тощо”, — зазначив правозахисник.

Але тепер усі опинилися в ситуації, за якої права були делеговані, але всі забули, що вони були. Путіну буквально дозволено все, доповнив Полозов.

“Путіну дозволили робити все, тому що він, мовляв, робить важливу справу. І незважаючи на те, що стає все гірше і гірше, головний лейтмотив — як би не сталося ще гірше, мовляв, якщо прибрати Путіна, буде зовсім погано. І ось у такому стані, у такому летаргічному сні російське населення перебуває вже досить тривалий час”, — резюмував Полозов.

Читайте також: “Під прицілом силовиків — звичайні люди”: тиск путінського режиму на росіян посилюватиметься і розширюватиметься, — Полозов

Раніше політична аналітикиня, головна редакторка порталу After empire Ольга Курносова заявила, що в РФ нині не залишилося жодних легальних способів протестів. Немає ніяких мітингів, неможливо вийти навіть в одиночний пікет. І зараз у Росії панує цілком вже сталінська атмосфера.

Прямий ефір