Основне бойове завдання російських окупантів на Бахмутському напрямку назвав Коваленко

Напівзруйнований Бахмут. Фото: instagram.com/ihor__tkachov

Одне з ключових завдань ЗС РФ на Бахмутському напрямку — затягування війни. Таку думку сьогодні, 2 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військово-політичний оглядач групи “Інформаційний спротив” Олександр Коваленко.

Так він прокоментував повідомлення заступниці міністра оборони України Ганни Маляр, що російські окупанти наполегливо, але без успіху намагаються зупинити контрнаступ Збройних сил України (ЗСУ) на Бахмутському напрямку.

“Я думаю, вони зараз займаються не тим, щоб зупинити тільки просування Сил оборони України, скільки затягнути його. Саме процес затягування є превалюючим завданням для російських окупаційних військ. Я так розумію, що російське командування прекрасно вже усвідомлює, що війна програна, і те, що так чи інакше їм доведеться демонструвати по певних ділянках “жести доброї волі”, — сказав оглядач.

Але з іншого боку, за словами Коваленка, поки триває війна, режим Путіна є досить життєздатним.

“Тобто війна визначає життєздатність режиму російського диктатора, воєнного злочинця Путіна. І затягування — це є їхнім основним бойовим завданням. Не утримання навіть позицій з метою подальшого просування, захоплення нових територій, розширення. Ні. На це в них просто не вистачає сил. Сил достатньо для того, щоб гальмувати наш наступ. І вони для цього не шкодують абсолютно ані людських життів, ані технічної компоненти, продовжують все відправляти на ЗСУ”, — говорить він.

Коваленко вважає, що середньострокова перспектива затягування у російських окупантів — щонайменше до 2025 року, а то й довше.

Читайте також: Нацистська окупація, радянські репресії та геноцид з боку РФ: історії мешканців різних поколінь незламного Бахмута

Нагадаємо, від Вугледара Донецької області мало що залишилося. Але російські окупанти продовжують накривати випалене і зруйноване місто артилерією та авіабомбами. Уже рік надлюдськими зусиллями цей населений пункт тримає 72-га окрема механізована бригада імені Чорних Запорожців ЗСУ.

Прямий ефір