Росіяни активізувалися на Бахмутському напрямку, але ініціатива за ЗСУ, — Череватий

Бої на Бахмутському напрямку. Фото: instagram.com/libkos

За добу росіяни 686 разів завдали ударів на Бахмутському напрямку. Про це сьогодні, 2 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив заступник командувача Східного угрупування військ ЗСУ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий.

“Ворог на цьому напрямку дуже потужно чинить опір і вже кілька діб поспіль там артилерійські обстріли перебільшують обстріли на Лимано-Куп’янській ділянці, хоча останні місяці вона була лідером з обстрілу. Ініціатива залишається за українською стороною”, — зазначив Череватий.

За його словами, за останню добу було скоєно 6 авіанальотів, відбулося 9 бойових зіткнень.

“За цю добу ми знищили 60 окупантів у районі Бахмута, 102 — поранили, чотирьох — взяли в полон. Також знищено шість артилерійських гармат, зенітно-ракетний комплекс “Стріла 10”, бронеавтомобіль, самохідна артилерійська установка “Гвоздика”, три безпілотні літальні апарати типу “Зала” та один дрон камікадзе “Ланцет”, — сказав гість ефіру.

Він також додав, що від 40 до 60 тисяч снарядів за добу росіяни випускають на Східному напрямку. Череватий зазначив, що головна потреба ЗСУ — це снаряди. Україна є єдиною країною, яка використовує всі види снарядів часів Радянського Союзу та провідних країн НАТО.

Читайте також: Ситуація на фронті на адмінмежі Харківської та Луганської областей важка, але не катастрофічна, — Грабський

Прямий ефір