РФ готує великий наступ, у неї немає іншого виходу, — Притула

Михайло Притула. Скриншот: uatv.ua

Командування російської армії використовує особовий склад як одноразовий, кидаючи його в бій, а міністр оборони РФ Сергій Шойгу готуватиме бодай маленьку “перемогу”, щоб прикрити свою поразку в Бахмуті Донецької області. Таку думку сьогодні, 1 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив військовий експерт, полковник запасу Служби безпеки України (СБУ) Михайло Притула.

“Вони готують [так званий свій великий наступ], у них просто немає іншого виходу. У них немає виходу, тому що якщо вони цього не робитимуть, то у них закінчиться влада, час перебування при владі. Це відбуватиметься”, — сказав він.

За словами експерта, для російських окупантів Бахмут став точкою концентрації політичної уваги.

“Коли Пригожин пообіцяв узяти Бахмут за 3 дні, за 3 дні не вийшло, він витратив там 5 млрд дол. і 20 тисяч своїх солдатів, ще 20 тисяч було поранено. І в результаті він все ж Бахмут, умовно кажучи, взяв. Те, що залишилося від Бахмута. А російська армія під командуванням Шойгу це все втратить. Коли вона це втратить, по Шойгу буде катастрофічний удар — як же так, Шойгу втратив Бахмут? Звичайно, що його зніматимуть з посади, він це прекрасно розуміє, і для цього він зараз готує відхідний маневр. Він має зробити маленьку перемогу, яка затьмарить його поразку в Бахмуті”, — каже Притула.

Тому, на думку полковника запасу СБУ, Шойгу кидатиме зараз свої збройні сили на інші ділянки фронту з великою інтенсивністю для того, щоб прикрити свою поразку в Бахмуті.

“Зокрема у Кремінну. Як варіант, Кремінна, Куп’янський напрямок — будуть кидати туди сотні тисяч російських солдатів, будуть мобілізовувати ще і ще. І таким чином утримувати фронт там”, — припускає він.

Притула уточнив, що також необхідно пам’ятати про тимчасово окупований Крим.

“Тому що Крим — це така точка, яку Путін не може втратити. Тоді вже владу втратить не тільки Шойгу, але й Путін. І в цьому випадку він кидатиме в траншеї в Криму, які нарив Аксьонов, навіть не десятки тисяч, а сотні тисяч. Виникає питання — а де він їх візьме? Для цього до Криму привезли за час його окупації близько мільйона переселенців за різними державними програмами РФ, і їх зараз будуть мобілізовувати. Мужиків десь 300 тисяч, якраз необхідна кількість. І кидатимуть в траншеї, які вже вириті. Усі розуміють, що “зуби дракона”, траншеї на пляжах тощо — це те, що вирито для них. Для тих, хто живе зараз у Криму. Крім того, Аксьонов і його команда просто попливуть на чому-небудь, а ті, хто залишаться, сидітимуть в траншеях, гинутимуть там”, — резюмував Михайло Притула.

Читайте також: Окупанти точно відчують наслідки нашої роботи, — президент Зеленський наприкінці 524-го дня війни

Як повідомлялося раніше, на п’ять років у Росії збільшили граничний вік перебування в мобілізаційному резерві. Для старших офіцерів його підвищили до 65 років, для молодших — до 60, а для рядового складу і прапорщиків — до 55 років. Відповідний закон 24 липня підписав президент РФ Володимир Путін. А призивати в російську армію на строкову службу будуть чоловіків від 18 до 30 років. Раніше призивали до 27. Експерти вважають, що все це дасть змогу відправити на війну проти України якомога більше людей.

Прямий ефір