Олігархи, які допомагають Путіну у війні Росії проти України, мають понести відповідальність, як і воєнні злочинці — думка

Ігор Ейдман. Фото: Facebook

У Російській Федерації олігархи, які володіють великим бізнесом, активно допомагають президенту РФ Володимиру Путіну вести війну проти України. За це всі вони разом із воєнними злочинцями мають понести покарання. Таку думку сьогодні, 1 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив соціолог і журналіст Ігор Ейдман.

“На війні завжди великий бізнес добре заробляв. Нинішні російські олігархи забувають про свої погляди, про своє бачення ситуації, а думають тільки про прибуток, про гроші й про те, щоб їхня власність, їхні позиції в економіці російській збереглися. Ті, хто не встиг продати все і виїхати з Росії, інтегровані повністю в систему російської влади, а отже, інтегровані в машину війни. Коли режим впаде, разом із великими співробітниками Федеральної служби безпеки та військовими міністрами, відповідь за цю війну мають тримати олігархи, які брали участь у цьому злочині”, — заявив він.

Одним із варіантом покарання олігархів за співучасть у війні Росії проти України може бути вилучення власності на користь України, вважає соціолог.

“Я сподіваюся, що в них просто конфіскують власність, як в учасників злочинного режиму. Олігархічне об’єднання, яке працює на Путіна і допомагає йому в цій злочинній війні, після неї має понести відповідальність за все скоєне”, — зазначив він.

Читайте також: Бізнес, який затягує з виходом з російського ринку, зазнаватиме ще більших втрат, — економіст

Прямий ефір