Доля Тайваню вирішується в Україні, — Піонтковський

Андрій Піонтковський. Фото: delfi.lt

США ухвалили рішення надати Тайваню військову допомогу на суму в 345 млн дол. Це рішення не вплине на кількість допомоги Україні. Доля Тайваню вирішується саме в Україні. Таку думку сьогодні, 1 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ висловив публіцист, політичний діяч Андрій Піонтковський.

“Доля Тайваню вирішується в Україні. Пакет військової підтримки Тайваню необхідний. Захист Тайваню — це політично-психологічна війна, війна політичної волі. Переконливий розгром Росії в українській війні надовго відіб’є у товаришів у Пекіні бажання приєднувати Тайвань. Тому що результатом буде демонстрація політичної волі Заходу і, перш за все, Сполучених Штатів”, — пояснив він.

В уряді США існує фракція, яка вважає, що необхідно зупинити допомогу Україні, а всю свою увагу спрямувати на Китай, розповів політичний діяч.

“У США є така фракція, яка якраз вимагає припинити витрачати на Україну гроші. Вони стверджують, що їхнє основне завдання — це боротьба з Китаєм. Вони не розуміють, що переконлива перемога над Росією в Україні — це ні Китаю назавжди”, — заявив він.

Читайте також: Росія і Китай ідуть на зближення: Пекін не тільки озброює, а й допомагає РФ виробляти дрони (ВІДЕО)

Прямий ефір