Не варто переоцінювати загрозу, але варто готуватися, — Потоцький про можливу атаку “вагнерівців” на польський кордон

Прапор Польщі. Фото: ukrinform.ua

Будь-яка атака на Польщу чи Литву з боку “вагнерівців” буде розцінюватися як атака РФ на країни НАТО. Про це сьогодні, 1 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив редактор Dziennik Gazeta Prawna Міхал Потоцький.

За його словами, біля кордону Польщі з Білоруссю наразі перебуває більше силовиків і правоохоронців, ніж зазвичай.

“Наш уряд каже, що ми готові. Насправді сотня “вагнерівців”, які нібито прямують до кордону, — не так вже й багато. Ми знаємо, що вони здали більшу частину своєї зброї, коли зайшли в Білорусь, але, з усім тим, звичайно, ситуація досить серйозна”, — зазначив Потоцький.

Він звернув увагу, що у США заявили: будь-яка атака, яка буде зроблена на Польщу або Литву навіть силами “вагнерівців”, буде розцінена як атака РФ на країну НАТО.

“Я думаю, наш уряд і наші союзники досить серйозно підходять. Те ж саме литовці про це говорили. Не варто переоцінювати загрозу, але варто готуватися”, — додав редактор Dziennik Gazeta Prawna.

Міхал Потоцький також повідомив, що нині Польща входить у гарячий період виборчої кампанії, тому будь-які провокації необхідно припиняти.

“Насправді ми з 2021 року перебуваємо в стані досить серйозної кризи на кордоні з Білоруссю, тому що Білорусь у співпраці з РФ, з російськими службами, переганяє мігрантів з Африки, Азії, намагається дестабілізувати ситуацію на кордоні та влаштувати гуманітарну кризу”, — заявив він.

Читайте також: “Можуть перевірити, чи працює 5-та стаття”: загрозу з боку ПВК “Вагнер” для Польщі та Литви прокоментувала Романова

Нагадаємо, журналіст, ексдепутат Держдуми РФ Ігор Яковенко висловив думку, що “вагнерівці” мають можливості влаштовувати провокації на кордоні з Польщею.

Прямий ефір