Рекордну кількість разів ЗС РФ обстріляли українські позиції на Бахмутському напрямку, але ініціатива — за ЗСУ, — Череватий

Бахмут. Фото: Facebook/93-тя ОМБр Холодний Яр

На Бахмутському напрямку за цю добу відбулося 14 бойових зіткнень. Під час них українські захисники ліквідували 47 російських окупантів, 111 поранили, знищили ворожі БМП, дві артилерійські гармати, 4 польові склади з боєприпасами, дороговартісний комплекс спостереження “Муром-М”, 4 дрони-камікадзе “Ланцет”. Про це сьогодні, 1 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив заступник командувача Східного угруповання військ ЗСУ зі стратегічних комунікацій Сергій Череватий.

“Сьогодні — рекордних 716 разів обстріляв наші позиції саме на цьому напрямку всіма видами артилерії, від мінометів до ствольної артилерії і реактивних систем залпового вогню. [Ворог] здійснив 5 авіанальотів”, — додав він.

За словами заступника командувача, щодня на флангах ведеться планомірна розмірена робота з метою взяти місто в оперативне оточення.

“Тут ми вже неодноразово наголошували, що ми не можемо собі дозволити такої тактики, як ворог, коли він просто кидав особовий склад безпосередньо на позиції ворога, тому ми максимально використовуємо охоплення, маневр, позиційне просування, щоб зберегти насамперед свій особовий склад. Відповідно, рухаємося нехай не дуже швидко, зате впевнено, і щодня ми просуваємося на сотні метрів, щотижня йдуть кілометри, іноді більше, іноді менше. Але цей рух поступальний і постійний. І така його певна швидкість ще пов’язана з тим, що ворог постійно робить усе, щоб кидати туди резерви, посилюватися, поливати нас вогнем, докидає туди десантні підрозділи. Чітко показує, наскільки важливо йому втримати Бахмут і околиці, щоб ми не підійшли”, — розповів Череватий.

Він зазначив, що для російських окупантів Бахмут — значною мірою місто-символ, яке вони спершу штурмували, зазнали величезних втрат і зараз роблять усе, щоб його не проґавити, інакше це буде болісно для їхньої пропаганди.

“У Бахмуті ініціатива за нами, ворог запекло б’ється, але тиснемо все-таки ми і потроху видавлюємо його”, — резюмував Сергій Череватий.

Читайте також: Росія має перевагу в артилерії та авіації на Бахмутському напрямку: військовий оглядач оцінив ситуацію

Нагадаємо, за даними Генштабу ЗСУ, захисники України впродовж минулої доби знищили 500 російських загарбників та десятки одиниць ворожої техніки й озброєнь, зокрема танки, засоби протиповітряної оборони, безпілотні літальні апарати (БпЛА).

Прямий ефір