У Криму сьогодні 175 політв’язнів і 116 із них — кримські татари, — Барієв

Ескендер Барієв. Скріншот: uatv.ua

У тимчасово окупованому Криму продовжуються репресії щодо проукраїнських громадян, представників кримськотатарського народу. Там порушують право людей на справедливий суд та проводять судилища. Про це заявив сьогодні, 1 серпня, в ефірі телеканалу FREEДОМ голова Кримськотатарського Ресурсного Центру Ескендер Барієв.

За його даними, у Криму сьогодні 175 політв’язнів та 116 з них — кримські татари. У місцях несвободи за пів року померли двоє в’язнів.

“І кількість політв’язнів лише системно зростає. “Влада” РФ формує нові інструменти для затримань, людей намагаються максимально залякувати. Застосовуються різні статті, відстежуються всі активності”, — сказав Барієв.

Насамперед застосовуються статті, пов’язані з “дискредитацією армії РФ”.

“Ця стаття настільки широка, що тут карають за будь-яку згадку чи правдиве написання щодо навіть радянської армії. Можна говорити не просто про десятки, а про сотні адміністративних покарань у вигляді штрафів. У вигляді арештів за кримінальними покараннями теж є кілька випадків. Вони у такий спосіб намагаються максимально залякати людей”, — зазначив гість ефіру.

Глава Кримськотатарського Ресурсного Центру переконаний, що такими репресіями та переслідуваннями “влада” хоче вигнати з півострова активних громадян з позицією.

Барієв також пояснив, що у російської влади пильна увага до кримських татар оскільки РФ історично позбавлялася корінного населення і сьогодні продовжує свою політику колонізації.

Читайте також: Небажаний “Дождь”, штрафи та тюремні строки: у Росії тривають репресії (ВІДЕО)

Прямий ефір