На фронті — понад 40 бойових зіткнень, уражено 8 ворожих ЗРК і “Солнцепьок” — зведення Генштабу ЗСУ

ЗСУ. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Протягом минулої доби армія РФ завдала по території України 9 ракетних та 57 авіаційних ударів, а також здійснила 61 обстріл з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Унаслідок цих терористичних атак є загиблі та поранені цивільні, серед яких діти. На фронті за добу відбулося понад 40 бойових зіткнень. Про це сьогодні, 1 серпня, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України у ранковому зведенні, інформує FREEДОМ.

На Куп’янському напрямку українські воїни стійко тримають оборону: успішно відбили атаки противника східніше Берестового на Харківщині та біля Новоселівського Луганської області. На Мар’їнському продовжують стримувати наступ російських військ у районах Мар’їнки та Побєди. На Шахтарському росіяни здійснили спроби відновити втрачене положення в районі Старомайорського — успіху не мали. На Запорізькому напрямку противник зосереджує основні зусилля на недопущенні подальшого просування українських військ. На Херсонському зберігає військову присутність. Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, продовжують вогневе ураження ворога. Щодо решти напрямків Генштаб повідомив про обстріли й авіаудари з боку російських підрозділів, окрім Волинського та Поліського напрямків (держкордон із Білоруссю, де оперативна ситуація не зазнає суттєвих змін.   

Протягом доби авіація Сил оборони України завдала 7 ударів по районах зосередження особового складу противника та 3 — по зенітно-ракетних комплексах (ЗРК) ворога. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили 5 ЗРК противника, важку вогнеметну систему залпового вогню ТОС-1А “Солнцепьок”, 5 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 станції радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів та 5 районів зосередження особового складу ворога.

Нагадаємо, за оцінкою військового оглядача, колишнього речника Генштабу ЗСУ Владислава Селезньова, Росія має перевагу в артилерії та авіації на Бахмутському напрямку. За його словами, на північному фланзі Бахмута ситуація стабілізувалася, на півдні від міста тривають активні бої в районі Кліщіївки та Андріївки.

Прямий ефір