Атака на Москву дронами: росіяни ще не розуміють, що до них прийшла війна, — Романова

Ольга Романова. Фото: Facebook/ Ooo.Romanova

Попри чергову атаку дронами на російську столицю, громадяни країни-агресора не вважають це за загрозу. Президент Путін вдало насадив росіянам мантру “не говорити про війну”. Про це сьогодні, 31 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила російська журналістка, голова фонду “Русь Сидящая” Ольга Романова.

“На кадрах було видно, що руйнування дійсно серйозні, бачимо полум’я і розкидані скрізь документи. І це не зовсім бізнес-центр, безпілотник влучив у будівлю, де сидить Мінцифри, Мінекономрозвитку та інші цілком собі урядові відомства. Це означає, що вони ніяк не захищені, і ППО працює так, як воно працює. Тобто не працює ніяк”, — сказала вона.

За її словами, зі свого боку жителі столиці виглядають “цілком безтурботними” на тлі атаки БпЛА.

“Але мені здається, це їхня така мантра “не говорити про війну”. Мантра, принесена Путіним: не називати своїх політичних суперників на ім’я, не називати війну війною і не говорити про те, що ППО не працює і Москва перебуває під ударом, скажімо так, недружніх безпілотників”, — акцентує журналістка.

Романова звернула увагу на те, що не тільки Москва перебуває під ударом “недружніх” безпілотників.

“Таганрог, Ростов… Війна приходить у Росію. Але зауважте, що до росіян поки що це не доходить. Для них це якісь дрібні неприємності як невеликий вибух на газопроводі. Ну, буває. Поки це не стало загальною загрозою”, — підкреслила Ольга Романова.

Читайте також: “Удар по престижу Путіна”: Фесенко прокоментував наліт дронів на Москву

Нагадаємо, в ніч на 30 липня в Москві два дрони врізалися в будівлю в діловому центрі столиці РФ. Ще один безпілотник, за заявами російського Міноборони, був збитий у Підмосков’ї. З початку травня було зафіксовано чотири атаки дронів на Москву.

Раніше повідомлялося, вранці 24 липня москвичі здригнулися від вибухів. Мер російської столиці підтвердив, що місто атакували ударними безпілотниками по двох нежитлових будівлях.

Прямий ефір