Існує три варіанти падіння путінського режиму, — Курносова

Ольга Курносова. Скріншот: uatv.ua.tv

У РФ на сьогодні не залишилося жодних легальних способів протестів. Немає жодних мітингів, неможливо вийти навіть на одиночний пікет. І зараз у Росії панує цілком собі вже сталінська атмосфера. Таку думку висловила сьогодні, 29 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ політична аналітикиня, головна редакторка порталу After empire Ольга Курносова.

“Єдине, що ще поки що смертну кару не відновили, не скасували мораторій, але й просто тому, що за великим рахунком вони і без неї справляються. Тобто, коли незрозуміло, за що 18, 20, 25 років в’язниці, це навіть більше залякує, ніж публічні страти”, — вважає політична аналітикиня.

За її словами, поодинокі антивоєнні акції в Росії проходять не з метою повалення влади, а з метою показати, що тих, хто не погоджується з режимом багато. Протестувальники сигналізують, що вони готові боротися — Кремль не всіх “вибив”.

Курносова зазначила, що є три варіанти падіння путінського режиму — силовий, революція та палацовий переворот.

“Силовий шлях — легіон “Свобода Росії”, що міцніє, який дійде, на відміну від Пригожина, до Москви і таким чином зміниться влада. Існує революція, за прикладом того, що відбувалося 100 років тому, була схожа ситуація, коли йшла війна і вже нікому не була потрібна, люди втомилися від неї. І в якийсь момент, можливо, навіть ті, хто на фронті зрозуміють, що час уже вішати офіцерів. Коли ми побачимо, що солдати розстріляють свого командира, це буде говорити про те, що революційні настрої у військах уже склалися”, — сказала гостя ефіру.

Також, за її словами, залишається певна ймовірність палацового перевороту.

“Коли еліти, які розуміють, що крах наближається, самі вже візьмуть і щось зроблять із цим Путіним. Тому що сьогодні головний двигун цієї війни це, звичайно, особисто Володимир Путін”, — додала Курносова.

Читайте також: 18 років колонії за підпал будівлі Росгвардії: як у Росії карають за протести проти війни

Прямий ефір