27 бойових зіткнень: про відбиття російських атак на Лиманському напрямку повідомив Генштаб ЗСУ

ЗСУ. Фото: zsu.gov.ua

РФ протягом доби завдала ракетного удару по місту Дніпро, застосувавши 2 балістичні ракети “Іскандер-М”. Крім того, ворог завдав 11 авіаційних ударів, здійснив 38 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях українських військ та населених пунктах. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою. Про це сьогодні, 29 липня, йдеться у ранковому зведенні Генерального штабу Збройних сил України, інформує FREEДОМ.

На фронті впродовж доби відбулося 27 бойових зіткнень. На Лиманському напрямку ворог вів наступальні дії в районах Серебрянського лісництва та Білогорівки Луганської області — успіху не мав. На Мар’їнському Сили оборони України продовжують стримувати наступ російських військ в районі міста Мар’їнка. Натомість противник намагається зупинити просування українських військ на Запорізькому та Херсонському напрямках.

“Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, завдають вогневого ураження артилерією по виявлених цілях противника, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби”, — йдеться у зведенні.

Щодо решти “гарячих” напрямків у Генштабі повідомили про авіаудари та обстріли з боку росіян.

Також у зведенні йдеться про продовження примусової паспортизації громадян України на тимчасово окупованих територіях: застосовується як тиск, так і заохочення. У місті Горлівка Донецької області окупанти розіслали на місцеві підприємства всіх форм власності розпорядження щодо надання до так званого “міністерства державної безпеки “ДНР” списків працівників, які не отримали російський паспорт. Кінцевий термін виконання розпорядження — 1 січня 2024 року. А в селі Благовіщенка Запорізької області окупаційна адміністрація пропонує пенсіонерам грошову винагороду у 50 тис. російських рублів за отримання паспорта РФ.

Також повідомляється, що впродовж минулої доби авіація Сил оборони України завдала 3 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. А підрозділи ракетних військ і артилерії за цей час уразили 8 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 2 станції радіоелектронної боротьби, склад боєприпасів та склад пально-мастильних матеріалів противника.

Нагадаємо, ввечері, 28 липня, російські терористи завдали чергового ракетного удару по Дніпру. Зафіксовано влучання в багатоповерховий будинок і будівлю Служби безпеки України (СБУ).

Прямий ефір