“Вагнерівці” біля польського кордону: як відреагує НАТО — деталі від Калан

Андреа Калан. Скріншот: uatv.ua

США уважно стежить за ситуацією в Білорусі і в разі небезпеки НАТО захищатиме кожен дюйм своєї землі. Таку заяву зробила представник Держдепартаменту США Андреа Калан сьогодні, 27 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Скрізь, де знаходиться ПВК “Вагнер” та сили Пригожина, там є руйнування та смерть. Це в Африці, в Сирії, де вони були, звісно, в Україні. Те, що вони в Білорусі, це свідчить про те, що Лукашенко віддав контроль Кремлю і це, звичайно, не те, що хоче білоруський народ. США віддані захищати кожен дюйм території НАТО, це п’ята стаття. Тому спостерігатимемо за ситуацією і працюватимемо з нашими партнерами в НАТО, з нашими союзниками, щоб зміцнити східний фланг і захищати нашу територію”, — сказала Калан.

Також вона зазначила, що США регулярно надає Україні військову допомогу та робитиме це у майбутньому. За її підрахунками, кожні 12-14 днів Штати надають Україні новий пакет допомоги.

“Ми чули з першого дня війни від Кремля, від пропагандистів, що Захід не може продовжувати допомагати, що Захід втомився, але ситуація зовсім інша. США допомагатимуть Україні стільки, скільки потрібно. І якщо ми дивимося на військову допомогу, то це 43-й пакет допомоги, який ми надаємо від США, і це тільки від США, є й допомога від наших партнерів, від наших союзників. Кожні два тижні, кожні 12 днів йде новий пакет допомоги. І ось ці пакети регулярно виходять і регулярно виходитимуть, щоб допомогти Україні виграти цю жахливу війну”, сказала спікер.

Читайте також: Польська карта ще не розіграна Путіним, він може зробити дуже серйозний, поганий крок, Романова

Прямий ефір