Росія може атакувати цивільні судна в Чорному морі, — міністр закордонних справ Британії

Джеймс Клеверлі. Фото: uatv.ua

Росія може здійснювати атаки на цивільні судна в Чорному морі після зриву Чорноморської зернової ініціативи. Про це повідомляє FREEДОМ з посиланням на заяву міністра закордонних справ Джеймса Клеверлі, якого цитує Sky News.

Він заявив, що Росія може почати здійснювати напади на цивільні судна, оскільки вона посилює свою кампанію із перешкоджання експорту українського продовольства.

“Ми будемо висвітлювати цю безсовісну поведінку в Раді безпеки Організації Об’єднаних Націй. Росія повинна припинити тримати в заручниках світові поставки продовольства і повернутися до угоди”, — сказав Клеверлі.

Читайте також: РФ перетворює Чорне море на військовий полігон: хто і як протистоїть агресору, обговорюємо з експертами

Як повідомлялося раніше, у Раді національної безпеки та оборони (РНБО) України повідомили про перемовини про експорт зерна. За словами секретаря РНБО Олексія Данілова, зацікавленість у подовженні дії “зернового коридору” виявляють Туреччина, Китай та інші держави. Вивезення українського зерна Чорним морем обговорить і Рада Україна – НАТО на терміновому засіданні 26 липня. Захід скликав генеральний секретар Північноатлантичного альянсу Єнс Столтенберг на прохання президента України Володимира Зеленського.

Читайте також: “Ми мусимо захистити Одесу”: Зеленський провів телефонну розмову з Сунаком

Прямий ефір