Київ та Варшава єдині у протистоянні російському імперіалізму — подробиці (ВІДЕО)

Прапор Польщі. Фото: ukrinform.ua

“Київ і Варшава завжди будуть єдині” — так відповіли в Міністерстві закордонних справ України на припущення президента РФ Володимира Путіна й самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що Польща нібито має намір захопити частину українських територій на заході країни, повідомляє FREEДОМ.

“Спроби Путіна вбити клин між Києвом і Варшавою так само безперспективні, як і його невдале вторгнення в Україну. На відміну від Росії, Польща і Україна винесли уроки з історії і завжди будуть єдиним фронтом протистояти російському імперіалізму і неповазі до міжнародного права”, — написав у Twitter міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

У Варшаві жорстко відповіли на чергову брехню Кремля.

“Жалюгідний кремлівський зануда знову повторює брехню про Польщу і намагається фальсифікувати правду про війну проти України. Володимир Путін також знову використовує історичний ревізіонізм для поширення брехливих звинувачень на адресу Польщі”, — написав у Twitter уповноважений уряду Польщі з питань безпеки інформаційного простору Станіслав Жарін.

Польща зміцнює кордон із Білоруссю через присутність там угруповання бойовиків ПВК “Вагнер”. Про це заявив міністр оборони Польщі Маріуш Блащак. Головним завданням військовослужбовців буде захист східного кордону Польщі та охорона так званого Сувалкського коридору. Це регіон, який з’єднує територію балтійських держав із Польщею та іншими країнами НАТО.

Про необхідність зупинити російський імперіалізм заради світової безпеки неодноразово заявляв президент Польщі Анджей Дуда.

“Потрібно послідовно і стабільно підтримувати Україну, зокрема надаючи їй військову техніку. Чому? Тому що для того, щоб можна було говорити про впорядкований світ, Україна повинна відновити контроль над своїми міжнародно визнаними кордонами. Це найважливіше завдання, яке стоїть перед нами сьогодні. Україна повинна повернути свою територію. Росія повинна піти”, — сказав Дуда.

У Польщі розуміють, що якщо Росію не зупинять в Україні, то вона стане реальною загрозою для інших європейських країн.

“Вона захоче відкусити інші шматки території — країни Балтії, можливо, мою країну — Польщу, Болгарію, Чехію, Словаччину. Це колишня радянська сфера впливу. Ми повинні сказати цьому “ні”, — заявив Дуда.

Польща надала Україні військову допомогу на понад 3 млрд євро. Таку цифру назвав у квітні 2023 року Анджей Дуда. Київ та Варшава працюють над створенням спільних підприємств із виробництва озброєння та боєприпасів. Про це сказав президент України Володимир Зеленський під час зустрічі з прем’єром Польщі Матеушем Моравецьким.

А в польському Глівіце працює технологічний центр з ремонту та обслуговування танків. Днями міністр оборони Польщі повідомив, що на завод привезли два танки Leopard з України.

Читайте також: Навряд чи 3,5 тис. найманців ПВК “Вагнер” підуть із Білорусі на Польщу: Красуліна розповіла про блеф Путіна і Лукашенка

Прямий ефір