Навряд чи 3,5 тис. найманців ПВК “Вагнер” підуть із Білорусі на Польщу: Красуліна розповіла про блеф Путіна і Лукашенка

На території Білорусі перебувають 3,5 тис. найманців ПВК “Вагнер”, які є неконтрольованою силою. Таку думку в ефірі телеканалу FREEДОМ висловила прессекретарка Світлани Тихановської Анна Красуліна.

“Що таке “Вагнер” зараз? На цей час вони не мають важкого озброєння, Вони не мають серйозних сил таких, щоб рухатися в напрямку, наприклад, Польщі. Зараз 3,5 загалом тисячі, перебувають вони в центрі Білорусі, в селі Ціль, до речі, дуже промовиста назва, на жаль. Тож поки що, якщо поміркувати спокійно, поки що небезпеки для Польщі немає, тому що без озброєння, такою кількістю…”, — сказала вона.

Красуліна вважає, що “Вагнер” опинився в Білорусі, тому що президент РФ Володимир Путін намагався позбутися ненадійної та небезпечної для нього сили.

“Що він робить? Він викидає її Лукашенку в руки, той радісний, блискучий, як мідний таз, і каже: “Ось, ура, у мене “Вагнер”. Але насправді ось це як передавати один одному гранату без чеки – у кого в руках вибухне. Тому що насправді “Вагнер” — зараз це неконтрольована сила, так? До цього вона була путінська. Але наразі ми з вами бачили, як вони практично знищили авторитет Путіна і ту саму єдність влади в Росії, на якій усе трималося. І ось таке зараз в руках у Лукашенка. Контролювати він це не може, оплачувати він це не може”, — сказала прессекретарка Світлани Тихановської.

На її думку, Путін зараз розмірковує над тим, яким чином він може далі використовувати ПВК “Вагнер”, а якщо це не вдасться, то в який спосіб нейтралізувати, аж до утилізації.

Красуліна наголосила, що погрози для Польщі, які висловлюють Лукашенко і Путін, — це блеф. Вона не виключає, що різні варіанти можливі, якщо Путін зрозуміє, що він загнаний у кут.

“Хороших кроків у нього немає, тому що і спроба увійти в Польщу, насправді нічого хорошого Путіну не несе, тому що це реальний конфлікт з НАТО. НАТО прекрасно розуміє, що “Вагнер” фінансується з російських джерел. І тому удати, що Росія не має до цього стосунку, не вийде”, — сказала Красуліна.

Читайте також: Путін і Лукашенко намагаються погрожувати Польщі — огляд (ВІДЕО)

Нагадаємо, головна редакторка сайту Білорусі “Хартія’97” Наталія Радіна висловила думку, що абсолютно зрозуміло, чому Володимир Путін і Олександр Лукашенко “взялися” за Польщу. Сьогодні через Польщу до України йдуть західні озброєння, Польща прийняла на своїй території найбільшу кількість українських біженців і Польща зберігає принциповість щодо Росії у війні проти України та наполягає на збільшенні допомоги українській армії. Тому пролунали погрози з боку двох диктаторів на адресу цієї країни.

Прямий ефір