На Бахмутському напрямку бої не затихають, — військовослужбовець ЗСУ

Скриншот: uatv.ua

Обстановка на Бахмутському напрямку залишається важкою, бої практично не затихають. Про це сьогодні, 23 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив начальник пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича, старший лейтенант Олег Калашников.

За його словами, Сили оборони України продовжують рухатися як правим флангом, так і лівим – північний і південний напрямок.

“Сили оборони вже ведуть бої в районах Кліщіївки та Курдюмівки. Можна сказати, що на цьому напрямку Росія зібрала 52-гу і 72-гу піхотні бригади. Ці підрозділи давно ведуть тут бої. Свого часу їх було посилено 83-ю десантною бригадою, яка пробувала нас атакувати, але в неї нічого не вийшло. Вона була відсунута в бік Кліщіївки, зараз 83-тя пішла трохи в тил. Вона повинна буде прикривати дорогу 05-13. До речі, ця дорога для армії РФ стає кордоном, ми вже потихеньку відтісняємо росіян. Також на південному фланзі ми бачимо окремий штурмовий батальйон “Призрак-2”, “БАРС-13″, посилені 60-м і 80-м танковими полками”, — розповів Калашников.

Він зазначив, що Росія намагається постійно насичувати резервами Бахмутський напрямок.

“Також тривають важкі бої на північному фланзі. Треба визнати, нам легко нічого не дається, ми здобуваємо нашу перемогу серйозними зусиллями. Але також у нас тут є успіхи. З боку Вугледара у РФ воює 200-та піхотна бригада, 428-та тут була. Також ми можемо спостерігати підрозділи ПВК від “Газпрому” і Міністерства оборони РФ. Але ми противника тіснимо, знищуємо і звільняємо нашу територію”, — повідомив військовослужбовець.

Калашников додав, що в червні й на початку липня армія РФ кидала свої резерви та пробувала контрактакувати.

“Зараз уся лінія фронту перебуває в такому вогні, ведуться динамічні бої і росіянам стає гірше. Іноді у них є локальні спроби контратакувати, але в основному вони перебувають в обороні”, — пояснив він.

Щодо військової техніки, то начальник пресслужби повідомив, що на фронті в армії РФ більше спостерігається радянської техніки, а нової стало набагато менше.

Читайте також: “Часто вступаємо в прямий контакт, між нами 3-4 метри”: будні української піхоти під Бахмутом — репортаж із передової (ВІДЕО)

Нагадаємо, Сили оборони України постійно просуваються на Бахмутському напрямку.

Прямий ефір