На розмінування України може піти не менше 30 років, — Пятковський

Ілюстративне фото: Facebook

У саперній практиці один рік війни прирівнюється до десяти років розмінування, проте в Україні на розмінування може піти значно більше часу.  Про це сьогодні, 23 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів засновник української компанії гуманітарного розмінування “International Demining Group” Руслан Пятковський.

Він зазначив, кожна міна має свої особливості: десь розмінування можна зробити досить швидко, а десь знадобиться чимало часу.

“У нашому випадку на розмінування України може піти років 30, тому що росіяни наразі Україну використовують для утилізації непотрібних боєприпасів. Ми зустрічаємося з боєприпасами, які були випущені в 1940-1950-х роках, вони закидають усім, чим можна”, — заявив Пятковський.

За його словами, на деяких замінованих ділянках боєприпаси покладені у два-три ряди.

Читайте також: Українські сапери працюють в екстремальних бойових умовах, — Молодан

Нагадаємо, експерт Центру оборонних стратегій, капітан 1-го рангу запасу ВМС України Андрій Риженко заявив, що касетні боєприпаси, які почали передавати США Україні, допоможуть просуванню української армії — вражаючи живу силу і техніку противника, а також допомагаючи в розмінуванні ділянок.

Прямий ефір