Бахмут видно як на долоні: просування ЗСУ прокоментував військовий аналітик

Ілюстративний скріншот: uatv.ua

Сили оборони України постійно просуваються на Бахмутському напрямку, зараз ця відстань вимірюється в десятках чи сотнях метрів, але незабаром будуть кілометри та навіть десятки кілометрів на день. Українські військові вже контролюють панівні висоти навколо Бахмута, що дає змогу візуально коригувати вогонь по підрозділах російських окупаційних військ. Про це сьогодні, 22 липня, у прямому ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий аналітик Олексій Гетьман.

“Наші передові групи, штурмові загони зайняли панівні висоти навколо Бахмута. Як кажуть військовослужбовці, які там безпосередньо перебувають, Бахмут видно як на долоні, і можна обстрілювати російські війська, коригуючи постріли не лише за допомогою дронів та розвідки, а й візуально”, — коментує гість ефіру.

За його словами, противник у Бахмуті має три варіанти подальших дій.

“Перший — вийти з Бахмута, зробити те, що вони називають “жестом доброї волі”… Другий варіант — здатися в полон. Тоді вони мають стовідсоткові шанси, що вони залишаться живими, і після війни їх передадуть туди, куди вони захочуть. І третій варіант — залишатися в Бахмуті, намагатися чинити опір, але тоді їх буде знищено нашими військами”, — резюмував Гетьман.

Аналітик вважає: причина, через яку російські війська досі не пішли з Бахмута, швидше за все, криється у загороджувальних загонах: російські бійці припускають, що в них стрілятимуть свої ж. А головне завдання ЗСУ — продовжувати знекровлювати та знищувати противника.


Раніше про патову ситуацію окупантів у Бахмуті розповів військовий аналітик, співробітник СБУ (2004-2015 рр.) Іван Ступак. За його словами, російські підрозділи ледве зайшли до Бахмута, а тепер не можуть вийти.
Прямий ефір