Росія воює не якістю, а кількістю: підвищення вікової межі для військовослужбовців у РФ прокоментував Гетьман

Ілюстративне фото: daily.dialog.ua

Державна дума Російської Федерації ухвалила закон, який підвищує на 5 років усі вікові межі для військовослужбовців запасу та мобілізаційного резерву. Цей закон можна вважати підготовкою до наступної хвилі мобілізації. Про це сьогодні, 21 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів військовий експерт, майор запасу Збройних сил України (ЗСУ) Олексій Гетьман.

“Це підготовка для наступної мобілізації, тому що вони прекрасно розуміють, що у них не виходить мобілізувати ту кількість людей, яку вони планували. У в’язницях також закінчилися вже багато можливостей. Депресивні райони теж уже вичерпалися”, — пояснив він.

Після чергової поразки Збройним силам Російської Федерації (ЗС РФ) буде необхідно відправляти нових військовослужбовців в Україну, а ресурс призовників у РФ вичерпується. Саме для цього було ухвалено цей закон, вважає експерт.

“Взагалі, служба за контрактом у РФ спрацювала не так, як їм би хотілося. У них не вийшло набрати ту кількість мобілізованих, яку вони планували. Нижню планку вони не підняли, а підняли верхню. Тобто вони розширили лінійку вікових груп, які можуть призивати. Це зрозуміло для чого. У них немає виходу — коли буде чергова поразка, то треба буде додавати людей на фронт. Вони ж воюють не якістю, а кількістю, а кількість у них теж закінчується”, — пояснив він.

Читайте також: Мобілізація у РФ триває, звільнитися з армії — неможливо: розбір

Прямий ефір