Польща перекине війська на схід країни — причини

Польсько-білоруський кордон. Фото: wikipedia.org

Польща перекине війська на схід країни через загрозу з боку найманців приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер” у Білорусі. Про це повідомив представник урядового комітету Польщі з питань безпеки Збігнєв Гоффман, інформує FREEДОМ.

За його словами, таке рішення ухвалили на засіданні відповідного комітету.

“Комітет проаналізував можливі загрози, такі як дислокація частин ПВК “Вагнер”. Тому було ухвалено рішення про перекидання наших військових формувань із заходу на схід Польщі. Завдання цих підрозділів — не тільки тренування, а й стримування потенційного агресора”, — сказав Хоффман.

Представник урядового комітету зазначив, що спільні навчання білоруської армії з ПВК “Вагнер”, безсумнівно, є провокацією.

Читайте також: Сили оборони України максимально зміцнюють кордон із Білоруссю, — Демченко прокоментував прибуття “вагнерівців”

Як повідомлялося раніше, унаслідок російської війни проти України європейські держави озброюються прискореними темпами й посилюють свою оборону. Польща ще торік побудувала довгий паркан на кордоні з Білоруссю. У червні на ньому остаточно встановили всі системи контролю. Протяжність польсько-білоруського кордону становить понад 400 км, 186 із них проходять суходолом. Поляки на власному досвіді дізналися, яку загрозу становить агресивний сусід і відгородилися від нього. Нині польський кордон є одним із найзахищеніших у Європі.

Прямий ефір