Зеленський і адміністраторка Агентства США з міжнародного розвитку обговорили пріоритетні напрями діяльності USAID в Україні

Володимир Зеленський і Саманта Пауер. Фото: president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 19 липня, провів зустріч з адміністраторкою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Самантою Пауер, яка перебуває з візитом в Україні. Про це повідомляє FREEДОМ з посиланням на пресслужбу глави держави.

Зеленський подякував Пауер за візит і безпрецедентну підтримку, яку надають Україні Сполучені Штати й Агентство зокрема.

“Щиро вдячні США, президенту Байдену, Конгресу, вам особисто й усім американцям за безпрецедентну підтримку України. Для нас украй важливо мати такого надійного союзника. Ціную, що вчора ви побували в Одесі. Навіть попри те, що місто зазнає цими днями посиленого ракетного терору РФ. Надзвичайно важливо особисто бачити, що відбувається сьогодні в Україні”, — зазначив Зеленський.

Глава держави високо оцінив активну взаємодію з USAID і відзначив важливу роль Агентства в консолідації допомоги Україні.

Сторони також зосередили увагу на обговоренні подальших спільних кроків для забезпечення першочергових потреб України в умовах продовження агресії Росії, зокрема у сферах соціального захисту населення, охорони здоров’я та освіти.

Зустріч Зеленського з адміністраторкою Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) Самантою Пауер. Фото: president.gov.ua

Президент наголосив на важливості наданої через Агентство фінансової та гуманітарної допомоги Україні й висловив подяку за внесок USAID у забезпечення продовольчої безпеки та за нещодавні ініціативи й рішення стосовно виділення додаткової підтримки для малого й середнього бізнесу в Україні.

Окремо було обговорено питання подальших спільних дій після одностороннього виходу Росії з Чорноморської зернової ініціативи, а також розвитку додаткових маршрутів експорту української агропродукції.

Читайте також: Зеленський і президент Японського агентства міжнародного співробітництва обговорили пріоритетні напрями діяльності агентства JICA в Україні

Прямий ефір