У Росії приблизно 20 тис. “вагнерівців” повернулися до місця свого проживання: чи загрожують найманці ПВК “Вагнер” російському населенню, розповіла Романова

Ольга Романова. Фото: "Русь Сидящая"

Наразі в Росію повернулися близько 20 тис. бійців приватної військової компанії (ПВК) “Вагнер”. Уже зафіксовано приблизно 20 випадків кримінальних злочинів за участю “вагенрівців”. Про це сьогодні, 19 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла голова фонду “Русь сидящая” Ольга Романова.

“У Росії залишається приблизно 20 тис. “вагнерівців”, які повернулися до місця свого проживання. І у них у всіх підписаний контракт із ПВК “Вагнер”. Взагалі, я так розумію, це не входило в плани Кремля, що ці люди взагалі живі. Оскільки йшла така впевнена утилізація ПВК “Вагнер”. Ними закидали українські позиції, українські окопи. І те, що 20 тис. вижили і повернулися додому — це сюрприз, якого ніхто не хотів”, — сказала вона.

Бойовики ПВК “Вагнер” влаштовують п’яні дебоші в Краснодарі. Є й зафіксовані злочини, скоєні “вагнерівцями” в інших містах Росії.

“Так, вони всі потихеньку повернуться на зону або будуть влаштовані в разі війни, які добре вміє робити російська влада. Але, з усім тим, 20 тис. — це багато. Залишити їх на волі — це означає збільшити криміналізацію і злочинність. Є вже принаймні близько 20 злочинів, як мінімум, коли йдеться про життя звичайних цивільних людей. Зґвалтування двох маленьких дівчаток у Новосибірську, вбивство хлопця з ДЦП в Осетії тощо. Це все нові жертви ПВК “Вагнер”, — розповіла Романова.

Читайте також:ПВК “Вагнер” у Білорусі не створює небезпеки для України — аналіз ГУР

Прямий ефір