Пожежа в Одесі та збиті дрони під Києвом: які наслідки нічної атаки росіян

Ілюстративне фото: mezha.media

Під час масштабної нічної повітряної атаки 19 липня вибухи пролунали в Одесі, Кропивницькому, Києві. Працювала протиповітряна оборона по ворожих ударних дронах та ракетах, передає FREEДОМ.

Російські окупанти атакували Житомирську область дронами-камікадзе Shahed-136 у ніч проти 19 липня. Про це повідомив голова Житомирської обласної військової адміністрації Віталій Бунечко.

Попередньо, через удар “Шахедами” постраждав об’єкт інфраструктури, є пошкодження приватних будинків. Він зазначив, що всі екстрені служби прибули на місце подій та працюють. Інформації про жертв немає. Подробиці масштабів руйнувань уточнюють.

Мер столиці Віталій Кличко у своєму Telegram повідомив, що у столиці було чути вибухи.

Пізніше начальник Київської міської військової адміністрації Сергій Попко розповів, що всі дрони-камікадзе були збиті в області та на підступах до Києва.

Вранці начальник Київської ОВА Руслан Кравченко повідомив, що повітряну тривогу оголошували кілька разів, і вона тривала майже всю ніч, в області працювала ППО. Всі цілі збито, жертв і руйнувань немає.

Під час тривоги пролунали вибухи в Одесі, в регіоні працювала протиповітряна оборона. Глава ОВА Олег Кіпер закликав громадян залишатися в укриттях і дотримуватись інформтиші. За даними місцевих ЗМІ, в Одесі сталася пожежа на складі феєрверків. У мережі було опубліковано відео наслідків повітряної атаки. В Одесі у багатьох будинках вибито шибки, вилетіли склопакети. Люди знаходять, зокрема всередині будинків, уламки ракет. В Одесі горів склад із феєрверками.

У Кропивницькому зранку 19 липня під час повітряної тривоги також пролунали вибухи.

Читайте також: На п’яти напрямках на фронті за добу відбулось понад 20 бойових зіткнень, — дані Генштабу ЗСУ

Прямий ефір