Припинити воювати — має сенс, якщо це зробить Росія, бо тоді війна закінчиться, — прем’єр-міністр Латвії

Каріньш Крішьяніс. Скриншот: uatv.ua

Про війну Росії проти України треба розповідати всім країнам світу і пояснювати її суть. Про це сьогодні, 17 липня, заявив прем’єр-міністр Латвії Каріньш Крішьяніс на полях зустрічі з лідерами країн Латинської Америки, повідомляє кореспондент FREEДОМ.

“Я думаю, що потрібно пояснювати і розповісти. Одна справа, коли кажуть: у нас має бути мир, усі повинні скласти зброю. Але, звісно, у цій ситуації скласти зброю може означати два різні сценарії. Якщо Росія складе зброю, буде мир. А якщо Україна складе зброю, то не буде ніякої України. Тож це нерівна ситуація. Можливо, з більш далекої відстані це не так очевидно для розуміння. Але я думаю, що ми можемо”, — сказав він.

Крішьяніс запевнив, що говоритиме на цю тему зі своїми друзями та колегами, нагадуватиме їм, що насправді це — колонізаційна війна.

“Є колишній колонізатор і колишня колонія. І хто зазнає нападу? Колишня колонія зазнає нападу з боку свого колишнього колонізатора. І я думаю, що багато країн світу мають подібний досвід і зможуть зрозуміти, як це, і що справді є агресор і той, хто страждає від цієї агресії. І тому просто припинити воювати — це має сенс, якщо це зробить Росія, тому що тоді війна закінчиться. Але якщо Україна зробить це сама, то України більше не буде”, — наголосив прем’єр-міністр Латвії.

Читайте також: Вторгнення до Молдови, Грузії, України: війна стала умовою для існування Росії (ВІДЕО)

Нагадаємо, як заявив литовський політик, депутат Європейського парламенту Пятрас Ауштравічюс, президент РФ Володимир Путін уже програв геополітичну війну.

Прямий ефір