Головорізи Пригожина прибули до Білорусі, тепер Лукашенко сидить на пороховій бочці — розбір Красуліної

Анна Красуліна. Скріншот: uatv.ua

Проєкт “Беларускі Гаюн”, який займається моніторингом військової активності, повідомив про прибуття до Білорусі великої колони ПВК “Вагнер”. Одна така колона прибула до Білорусі позавчора, ще одна зайшла сьогодні. У колоні спостерігалося близько 100 машин, таким чином можна припустити, що особовий склад також може налічувати близько 100 осіб, якщо ці транспортні засоби заповнені під зав’язку, це може бути до 1000 осіб. Про це сьогодні, 17 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповіла Ганна Красуліна, прессекретарка Світлани Тихановської.

“Коли на вашій території є банди головорізів, причому, озброєні, це неминуче призведе до зіткнень. І велике питання, хто зуміє цих головорізів утихомирити у разі, якщо вони почнуть поводитися як на окупованій території. Лукашенко не думаю, що він зможе їх зупинити”, — каже Красуліна.

За її словами, Лукашенко опинився на пороховій бочці, на яку посадив і всю країну.

“Білоруському суспільству це вкрай не подобається. Це абсолютно суперечить нашим уявленням про те, якою має бути Білорусь. Але доки Білорусь перебуває практично під окупацією режимом Лукашенка, який є узурпатором, ми поки що змушені спостерігати за цим з боку і готуватися до наступних дій. Все це свідчить про те, що режим Лукашенка — це абсолютно єдине ціле з режимом Путіна. Вони обидва становлять загрозу безпеці в регіоні. І доти, доки Лукашенко перебуватиме при владі в Республіці Білорусь, для всіх сусідів від нього виходитиме загроза”, — додала прес-секретар Тихановської.

Читайте також: Було проведено ІПСО, — Фесенко про переміщення “вагнерівців” до Білорусі

Прямий ефір