Проблема обходу санкцій Росією, що роблять на Заході — оцінка Бураковського

Ігор Бураковський. Скріншот: uatv.ua

Санкції ЄС проти Росії посилюватимуться і вплинуть довгостроково на економіку країни. Про це заявила голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. Вона висловила впевненість, що нові ініціативи перешкоджатимуть обходу обмежень та послаблять можливості РФ продовжувати військову агресію. Детально на цю тему в ефірі телеканалу FREEДОМ говоримо із головою правління Інституту економічних досліджень та політичних консультацій Ігорем Бураковським.

Він припустив, що такі санкції мають бути спрямовані на обмеження електронних компонентів.

“Йдеться про ті матеріали та про ті деталі, які можуть використовуватися в системах наведення ракет, ті деталі, які можуть використовуватись у різноманітних обладнаннях. І це все є доволі важливим компонентом для виробництва зброї”, — сказав експерт.

Він також зазначив, що росіяни намагаються дістатися деталей вироблених американською компанією Intel, компанією IMD та деякими іншими відомими виробниками.

“Це справді становить певну проблему. Другий момент це те, що Російська Федерація намагається налагодити виробництво відповідних деталей у себе. І тому йдеться про вихідні матеріали — мікрочипи”, — сказав Бураковський.

Читайте також: Удар по вертикалі Путіна — які нові санкції очікують на Росію (ВІДЕО)

Прямий ефір