ЗСУ просуваються до Кліщіївки та Соледара, — старший лейтенант

Карта війни 14.07.2023. Скріншот: deepstatemap.live

Обстановка навколо міста Бахмут Донецької області залишається складною, тривають важкі бої. Але українські захисники просуваються вперед. Про це сьогодні, 14 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ повідомив начальник пресслужби 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича, старший лейтенант Олег Калашніков.

“Бої тривають зі змінним успіхом, але, тим не менш, ми просуваємося, ми звільняємо територію, дуже багато контратак з боку російських військових”, — сказав він.

За словами Калашнікова, російські окупанти посилюють свої підрозділи елітними резервами.

“Кидають, не шкодують їх — і окремі десантно-штурмові, і просто десантні бригади, і полки. Вони ці полки десантників кидають на напрямках східніше і північніше Бахмута, там, де для них найбільша загроза. Тому що ми поступово просуваємося до Кліщіївки, є вже небезпека для Курдюмівки”, — каже начальник пресслужби.

Також українські воїни успішно ведуть бої на напрямку Берхівка — це вже північний фланг.

“Ускладнюючи їм життя, ми ще й продовжуємо бої на напрямку Яковлівка – Краснопілля, ми рухаємося також до Соледара. Якщо взяти правий і лівий фланг — Кліщіївський і Берхівський напрямки, а також ще й із півночі, то це виходить така труна для них, Бахмут-труна, і кришкою буде якраз там, де Соледар”, — заявив старший лейтенант.

Читайте також: Бахмут як пастка для російської армії та самого Путіна: значення міста обговорюємо з експертами

Нагадаємо, раніше Калашніков заявив, що унаслідок ефективної роботи Сил оборони України кількість російських артилерійських установок значно зменшилася по всій лінії фронту, зокрема на Бахмутському напрямку. Окупанти більше не можуть похвалитися перевагою в артилерії і тим більше їхньою якістю, яка просідає порівняно з технікою НАТО.

Прямий ефір