Росіяни всіма силами намагаються утримувати Бахмут — перекидають резерви, — Попович

Українські захисники на Бахмутському напрямку. Facebook/93-тя ОМБр Холодний Яр

Збройні сили України продовжують наступати в Донецькій і Запорізькій областях, мають частковий успіх і наразі закріплюються на досягнутих рубежах, про що раніше повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр. На Бахмутському напрямку ситуація залишається складною — напружені бої точаться в районі Кліщіївки, Курдюмівки та Берхівки Донецької області. Про це сьогодні, 14 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий оглядач Денис Попович. 

“Там ситуація дуже складна, динамічна. Загалом ЗСУ хочуть закріпитися там на панівних висотах для того, щоб взяти під вогневий контроль і Бахмут, і Кліщіївку. Зараз дуже напружені бої точаться навколо Кліщіївки, в районі Курдюмівки, це ще південніше Кліщіївки, і на північному напрямку — це Берхівка. Але зараз було б необачно говорити про якісь суттєві, скажімо так, плюси для нас, суто з точки зору якихось забобонів. Бої тривають і забігати вперед не хотілося б”, — сказав оглядач.

Щодо того, чому російські окупанти буквально зубами тримаються за Бахмут, Попович наголосив: втрата міста стане для них серйозною інформаційною та військово-політичною поразкою. 

“Росіяни постійно перекидають туди резерви для того, щоб зберегти свої позиції в Бахмуті. А для чого їм треба зберегти позиції? Тому що Бахмут для них — це “приз”. Ми пам’ятаємо, які там бої важкі розгорталися — взимку, навесні поточного року. Потім вони поспішили заявити про захоплення цього міста”, — сказав Попович. 

При цьому він акцентував, що повного контролю російськими окупантами над Бахмутом ніколи не було. Але вони про це поспішили заявити.

“Бахмут був таким собі “призом” і для Пригожина, і для командування збройних сил Російської Федерації. Тобто для них це була перемога. Якщо ми зможемо звільнити Бахмут, витіснити російські війська звідти, то для них це буде дуже серйозна інформаційна, військово-політична поразка. І щоб цього не допустити, росіяни кидають туди всі можливі резерви”, — зазначив Попович.

Читайте також: Для чого росіяни намагаються наступати на Лиман і Куп’янськ, пояснив військовий оглядач

Як повідомлялося раніше, 10 липня генерал Олександр Сирський повідомив, що у Бахмуті Донецької області російські окупанти перебувають у пастці, а українські військові беруть місто під вогневий контроль.

Те, що ЗСУ тримають Бахмут під вогневим контролем уже кілька днів, підтверджує й заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

Прямий ефір