Україна — донор спільної безпеки союзників по НАТО, — Зеленський на брифінгу з генсеком Альянсу (ВІДЕО)

Володимир Зеленський та Єнс Столтенберг. Скріншот: uatv.ua

Президент України Володимир Зеленський на спільному брифінгу з генсеком НАТО Єнсом Столтенбергом на саміті у Вільнюсі заявив, що безпека сьогодні перебуває у очевидному дефіциті. І саме співробітництво з НАТО та всіх партнерів його заповнить, передає FREEДОМ з місця події.

“Україна вже є та завжди буде донором загальної безпеки. Саме безпека є ключовим завданням на саміті НАТО, на всіх зустрічах, у всіх комунікаціях”, — сказав Зеленський.

За словами президента, українська сторона розуміє, що не зможе стати наступним членом Альянсу доти, доки на її території триває війна з Росією.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтеберг та президент України під час спільної пресконференції у Вільнюсі також поінформували про ключові рішення, ухвалені на саміті.

Столтенберг наголосив, що країни-члени Альянсу підтримуватимуть Київ стільки, скільки потрібно і проанонсував засідання Ради Україна — НАТО, яке має розпочатися найближчим часом.

Зеленський у свою чергу зазначив, що Україна має дуже позитивні новини щодо нових пакетів оборонної підтримки від союзників. Президент також наголосив, що на полях саміту вже проходять зустрічі та домовленості та подякував кожному з лідерів, які цю допомогу нам запропонували.

Зеленський також відповів на питання, які питання обговорюватиме на зустрічі з президентом США Джо Байденом і роз’яснив, чому ЗСУ потрібні касетні боєприпаси.

Читайте також: Зеленский назвав 3 пріоритетні питання для України у порядку денному на Вільнюському саміті НАТО (ВІДЕО)

Прямий ефір