Усі країни НАТО надаватимуть допомогу Україні в довгостроковій перспективі, — Калан

Андреа Калан. Фото: dw.com

Країни Північноатлантичного альянсу готові надавати Україні військову та іншу допомогу, щоб вона могла захищатися. Про це сьогодні, 11 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ заявила офіційний представник Держдепартаменту США Андреа Калан.

Вона зазначила, що завтра президент США Джо Байден має зробити заяву щодо того, що відносини з Україною залишаються такими ж міцними, і що підтримка збережеться в майбутньому.

“Не тільки США, а всі країни НАТО надаватимуть допомогу Україні в довгостроковій перспективі. Завтра буде зроблено заяву про гарантії НАТО. Суть саміту у Вільнюсі — показати, що НАТО єдиний, працює на базі консенсусу і таким чином дуже успішно працює. Путін хотів зламати НАТО, а насправді вийшло навпаки — НАТО зараз сильніше, ніж будь-коли раніше”, — наголосила Калан.

Читайте такожУкраїна отримає позитивний і сильний сигнал від НАТО — включення із Вільнюса (ВІДЕО)

Як повідомлялося раніше, у НАТО в терміновому порядку узгоджують декларацію про гарантії безпеки для України. США, Велика Британія, Франція і Німеччина вже кілька тижнів обговорюють це питання з Україною. Вони також звернулися до інших союзників по Північноатлантичному альянсу, Євросоюзу та G7. 

Прямий ефір