У Росії вбили екскомандира підводного човна — деталі

Станіслав Ржицький. Фото: gur.gov.ua

У Краснодарі (РФ) невідомі застрелили капітана 2-го рангу, колишнього командира підводного човна “Краснодар” чорноморського флоту Військово-морських сил РФ. Про це сьогодні, 11 липня, повідомили в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України (ГУР МОУ), інформує FREEДОМ.

Повідомляється, що 10 липня Станіслав Ржицький здійснював пробіжку в краснодарському парку культури й відпочинку ім. 30-річчя перемоги.

“Близько шостої ранку в нього було здійснено сім пострілів з пістолета Макарова. Внаслідок вогнепальних поранень Ржицький помер на місці. Через рясний дощ у парку було безлюдно, тож немає свідків, які могли б повідомити деталі або упізнати нападника”, — зазначили в розвідці.

У Головному управлінні також проінформували щодо човна, на якому служив загиблий.

“Краснодар” — один із шести підводних човнів проєкту “Варшавянка”, які входять до складу чорноморського флоту ВМФ РФ. Кожен з них здатен нести до чотирьох крилатих ракет типу “Калібр”, — звернули увагу в ГУР МОУ.

Щонайменше з 2016 року Ржицький мешкав у Севастополі. Деякий час був командиром підводного човна “Алроса”, а коли судно відправили на модернізацію, Ржицького призначили командиром “Краснодару”.

Читайте також: Росіяни атакують Одеську область під час шторму, щоб ускладнити роботу ППО, — Гуменюк

Нагадаємо,  6 липня російські окупанти атакували Львів ракетами “Калібр”. Повітряні сили Збройних сил України знищили 7 із 10 ракет. Є влучання ракет по цивільних об’єктах у Львові, внаслідок чого були поранені та загинули мирні жителі.

Прямий ефір