Сили оборони України навіть без переваги в повітрі успішно витісняють російських окупантів із рубежів, — Рябих

Українські військові. Фото: Facebook/Генштаб ЗСУ

Сили оборони України, навіть не маючи переваги в повітрі, досить успішно наступають, витісняють російських окупантів із зайнятих ними рубежів. Про це сьогодні, 11 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ сказав військовий експерт Валерій Рябих.

Він зазначив, що штурмові дії Збройних сил України в умовах, що склалися, за виконанням відрізняються від концепцій НАТО, які передбачають перевагу практично в усьому.

“Те, що ми бачимо зараз — це просування військ за практично рівного співвідношення з противником. І, звісно ж, це досягається, перш за все, шляхом злагодженості дій підрозділу, шляхом високої організації управління, що відбувається практично в режимі реального часу, коли розвідувальна інформація збирається, обробляється й реалізується. Тобто в наявності чітка взаємодія всієї структури Збройних сил. І основним завданням є підтримка наземних дій військ”, — сказав експерт.

Він наголосив, що війська діють “не наосліп”, вони постійно контролюють усе, що відбувається на полі бою, й організовують ефективну взаємодію з підтримувальними підрозділами. Задіяні й артилерійські системи, й безпілотні ударні системи, і на деяких напрямках успішно застосовуються наявні в розпорядженні Збройних сил України авіаційні засоби.

Рябих зазначив, що на цьому етапі не варто очікувати стрімкого просування військ, оскільки армія РФ підготувала ефективну систему оборони. На його думку, в умовах, коли артилерія має вирішальне значення при підтримці дій піхоти на полі бою, досить ефективним засобом має бути застосування касетних боєприпасів, рішення про передачу яких ухвалили США.

“І ось у цих умовах придушити опір противника, підготувати лінію його укріплень до того, щоб туди в умовах безпеки зайшли вже наземні сили, буде простіше”, — сказав Рябих.

Читайте також: Ціль касетних боєприпасів на службі ЗСУ — окупанти РФ, — Варченко

Раніше військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко висловив думку, що моментальних змін від передачі Україні касетних боєприпасів на лінії зіткнення ми не побачимо. До того ж всі боєприпаси використовуються комплексно з іншими засобами поразки.

Прямий ефір