Ціль касетних боєприпасів на службі ЗСУ — окупанти РФ, — Варченко

Іван Варченко. Фото: mvs.gov.ua

Використання касетних снарядів ЗСУ — ефективний спосіб стримування та знищення окупантів. РФ, зі свого боку, вже пройшла всі етапи ескалації та використала в Україні всі види озброєння, крім ядерного. На цьому в ефірі телеканалу FREEДОМ наголосив експерт з питань національної безпеки Іван Варченко.

“Україна не є підписантом конвенції про нерозповсюдження касетних боєприпасів, що вона не використовуватиме їх, тобто ми діємо в межах тих міжнародних договорів, які ми підписували. Росія здатна мобілізувати достатню кількість — сотні тисяч, а можливо, і мільйон громадян, яких кидатиме у “м’ясні штурми”. Саме касетні боєприпаси працюють із великим скупченням живої сили ворога”, — сказав експерт.

Також він наголосив, що касетні боєприпаси можуть бути ефективними, зокрема для знищення техніки окупантів.

Варченко також нагадав, що цю зброю ЗС РФ застосовують під час обстрілів мирних міст України.

“Росія не зупиняється від початку війни, вона вдарила 24 лютого минулого року по Харкову касетними боєприпасами, попри те, що там були мирні жителі. Росія використовувала ці касетні боєприпаси в Охтирці, Покровську, Краматорську та багатьох інших містах України”, — сказав гість ефіру.

Довідка. Касетні боєприпаси — це різновид бойового запасу, при розриві якого викидаються так звані суббоєприпаси (меншого розміру). Зазвичай застосовують для знищення піхотних або танкових з’єднань на великій території, а також для руйнування злітно-посадкових смуг.

https://www.youtube.com/watch?v=zmynZ2hq6XI

Читайте також: Удари не лише по скупченню живої сили та техніки, але й по мінних полях: генерал — про користь касетних боєприпасів для контрнаступу ЗСУ

Раніше військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко висловив думку, що моментальних змін від передачі Україні касетних боєприпасів на лінії зіткнення ми не побачимо. До того ж всі боєприпаси використовуються комплексно з іншими засобами поразки.

Прямий ефір