Ефективність від їхнього застосування накопичуватиметься, — Коваленко про передачу Україні касетних боєприпасів

Олександр Коваленко. Скриншот: uatv.ua

Якихось моментальних глобальних змін від передачі Україні касетних боєприпасів на лінії зіткнення ми не побачимо. До того ж, всі боєприпаси використовуються комплексно з іншими засобами поразки. Про це розповів військово-політичний оглядач групи “Інформаційний опір” Олександр Коваленко сьогодні, 10 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ.

Він зазначив, що ефективність їхнього застосування накопичуватиметься в міру знищення ворога.

“Це не буде якийсь масштабний одноразовий ефект, це буде послідовний ефект. Основна властивість касетного боєприпасу полягає в тому, що він може вражати на великій площі велике скупчення живої сили супротивника, відповідно, і велику кількість техніки. І лише з накопичувального процесу ми зможемо говорити про результативність”, — пояснив експерт.

Він також наголосив, що в міру спостереження за тим, як ЗСУ використовували загалом засоби поразки, наші партнери зробили висновки та вирішили надати Україні касетні боєприпаси, проти яких виступають деякі пацифістські організації.

“Ми не використовуємо їх у міських масивах, ми не використовуємо їх у селах та населених пунктах, де перебувають цивільні особи і де високий ризик того, що цивільна особа може загинути, отримати пошкодження. Використовувати касетні боєприпаси ми будемо в умовах накопичення противника, живої сили або техніки, тобто високоточно завдавати ударів виключно по живій силі окупаційних військ. І це партнерів переконало остаточно, що можна передавати нам ці боєприпаси. Багато країн від них відмовилися, і багато країн засуджуватимуть те, що Україна використовуватиме ці боєприпаси”, — сказав Коваленко.

Також гість ефіру розповів про перспективи передачі ЗСУ F-16 і коли ці західні літаки справді потрібні будуть Україні.

Читайте також: Лінію оборони в Запорізькій області росіяни замінували “космічно щільно”, — Нарожний про рішення США надати Україні касетні боєприпаси

Нагадаємо, США передаватимуть Україні касетні боєприпаси для ствольної артилерії калібру 155 мм. Це активно-реактивний снаряд. Він має низку переваг перед російськими касетними боєприпасами. Про відмінності американських і російських касетних боєприпасів читайте тут.

Прямий ефір