ЗСУ намагаються зайти до міста з півночі та півдня, — військовий оглядач про звільнення Бахмута

Денис Попович. Скріншот: uatv.ua

Збройні сили України мають успіхи біля Бахмута, війська намагаються охопити місто з півночі та з півдня та взяти росіян у пастку. Про це розповів сьогодні, 10 липня, військовий оглядач Денис Попович в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“За Кліщіївку йдуть бої — це на півдні від Бахмута. Там займаються панівні висоти, що дозволить брати під вогневий контроль цю територію та певну частину вулиць Бахмута та те, що від них залишилося внаслідок багатомісячних боїв”, — зазначив експерт.

Одночасно окупанти перекидають під Бахмут війська Кадирова. За словами Поповича, є ознаки того, що росіяни відступатимуть від Бахмута.

“Наразі всіма силами вони намагаються цього не допустити. Збереження Бахмута як єдиного, більш-менш відчутного призу за результатами зимового наступу російської армії на Донбасі має військово-політичне значення для Росії. Тому, мабуть, є завдання не допустити відходу звідти військ. І, мабуть, війська Кадирова відіграватимуть роль загороджувальних загонів, щоб перешкодити відступу росіян з Бахмутської ділянки фронту”, — додав він.

Читайте також: ПВК “Вагнер” немає в районі Бахмута, — командир взводу снайперів “Привид”

Прямий ефір