Суть політичної доктрини Путіна — корупція, для його влади основний інтерес — збагачення, — Гудков

Геннадій Гудков. Фото: krymr.com

Глава Кремля Путін сам створив систему, за якої жодна державна структура в РФ не може працювати нормально. Суть політичної доктрини Путіна — це корупція. Таку думку висловив ексдепутат Держдуми РФ, опозиціонер, полковник ФСБ Росії у відставці Геннадій Гудков в ефірі телеканалу FREEДОМ.

“Суть політичної доктрини Путіна — корупція. Збагачуйся хто може і якнайшвидше за рахунок влади. Владу тому вони нікому не віддають, адже влада — це головний елемент збагачення. Вони просто купаються в розкоші, вже перестали розуміти ціну грошам, нерухомості, яхтам, коштовностям тощо. Вони живуть абсолютно у відриві від реальності, під собою країни, як кажуть, не чуючи”, — зазначив гість ефіру.  

Гудков вважає, сам Путін — головний учасник і один із бенефіціарів розпилів, відкатів, бюджетного розкрадання.

“І що він вважає, що коли йому його підлеглі носять мільярдами, коли у нього “гаманці” у вигляді [віолончеліста] Ролдугіна акумулюють на своїх рахунках 2 млрд дол, він один краде в країні? Тільки він один хоче жити в палацах, замовляти яхти на 750 млн дол.? Тільки він один буде годинники міняти як рукавички, до того ж частіше, ніж рукавички, які вартують ціни двох-трикімнатної квартири?”, — доповнив Гудков.

Ніхто вже не вірить у “казку про доброго царя і поганих бояр”, каже він.

“Йшов один скидати поганих бояр (Пригожин під час бунту, — ред.). Ну чого ж, допоміг би їм Путін. Зняв би цих бояр, зняв би [міністра оборони] Шойгу, який зажерся, живе в палацах, усі в нього родичі близькі в мільярдах загрузли. Путіну потрібно тільки на себе ображатися, що він таким народився — з комплексами неповноцінності, й ці комплекси посилили всі його негативні якості, випалили в ньому повністю всілякі людські почуття, людські думки, людські дії. Зараз це істота на двох ногах, позбавлена будь-яких якостей, мотивована тільки однією жагою — володіти всім, усіма керувати”, — сказав опозиційний політик.

За словами Гудкова, Путін весь витканий із комплексів неповноцінності. Ці комплекси переслідують його по життю. 

“І ось вони його переслідували до якогось певного моменту. Але він рвався до грошей. Йому дуже хотілося стати багатою людиною з грошима і не рахувати їх. Він не мріяв про політичну кар’єру, тим паче про вищу владу. І саме за рахунок того, що його вважали ніби людиною слабкою, невпевненою в собі, яка ні на що особливо не претендує, його і витягли на вершину влади”, — сказав гість ефіру.

Читайте також: Уже давно не Акела — веде стадо за інерцією, — Гудков про слабкість Путіна 

Прямий ефір