Уже давно не Акела — веде стадо за інерцією, — Гудков про слабкість Путіна 

Володимир Путін. Фото: hromadske.radio

Російський диктатор Путін ушосте за рік заявив, що його обдурили. Кількість скарг підрахували в The Moscow Times. Повернення з Туреччини в Україну командирів “Азова” є порушенням наявних домовленостей, заявили в Кремлі. Скарги Путіна на обман набули хронічного характеру. Так, на зустрічі з військовими блогерами він пожалівся на зернову угоду і заявив: Москву вкотре обдурили. Зі схожими скаргами Путін виступає приблизно раз на місяць, підрахували журналісти. Цю тему в ефірі телеканалу FREEДОМ прокоментував ексдепутат Держдуми РФ, опозиціонер, полковник ФСБ Росії у відставці Геннадій Гудков.

“Путін, звісно, показав себе людиною вразливою, слабкою, бунт Пригожина, перепрошую за вираз, його сильно опустив, зруйнував рейтинг і показав, що, загалом, Акела вже давно не Акела, а напівдохлий вовк, який усе ще веде стадо, але вже за інерцією. І ось звідси ці всі його скарги, що, мовляв, обдурили на Заході, Україну озброїли тощо”, — сказав Гудков. 

Він не виключає, що глава Кремля компенсуватиме своє невдоволення посиленням політичних репресій у країні. 

“Я згоден з думкою Михайла Ходорковського, який каже, що свою слабкість Путін зараз спробує компенсувати посиленням внутрішніх політичних репресій, розправ, посилень, щоб, як кажуть, якщо не поважали, так боялися. Але це погана позиція”, — сказав гість ефіру. 

Еліти розчаровані Путіним, вважає Гудков. 

“Не так народ, але еліти прекрасно розуміють, що сам він не був здатний врегулювати політичну і військову кризу в РФ (у зв’язку з бунтом Пригожина, — ред.). І, звичайно, він уже ніякий не вождь”, — зазначив Гудков. 

Зараз, на його думку, ці так звані еліти вичікуватимуть підсумків наступу української армії і змін на фронті.

“Будуть вичікувати, який же буде підсумок наступу, наскільки буде зрозуміло, що кінець війни близький, і наскільки він буде жахливий для російської політичної еліти, путінської еліти. Звідси вони, напевно, будуть виробляти якийсь план дій. Але розчарування в Путіні, звичайно, дуже серйозне”, — резюмував Гудков.

Читайте також: 500 днів у повній ізоляції: як від Путіна та його режиму відвернувся весь демократичний світ (ВІДЕО)

Раніше адвокат, представник З’їзду народних депутатів Росії Олексій Барановський сказав, що російські олігархи, які продовжують перебувати на території Росії, бачать безперспективність чинного режиму, але відчувають страх перед можливістю бути вбитими. Наприклад, відомою отрутою — російським “Новачком”, який часто використовують проти опонентів президента Путіна.

Прямий ефір