США координують з Україною надання військової допомоги, — Слоат

ATACMS. Фото: wikipedia.org

Україна залишається демократичною, незалежною, суверенною країною. Про це заявила старша директорка Ради національної безпеки США з питань Європи Аманда Слоат, інформує FREEДОМ.

“З боку США ми взяли на себе зобов’язання разом із союзниками і партнерами надавати Україні необхідну підтримку на полі бою, допомагати зміцнювати її збройні сили для підвищення їхньої безпеки в довгостроковій перспективі”, — сказала Слоат.

Зокрема, США продовжують координувати свої дії з Україною, “яка зробила запит на боєприпаси і запевнила, що використовуватиме їх відповідально”.

“Але на даному етапі мені більше нічого сказати з приводу [артилерійських боєголовок] DPICM, а також щодо [далекобійних ракет] ATACMS”, — додала старший директор.

Слоат зазначила, що президент США Джо Байден заявив, що Україна “повинна буде провести реформи, щоб відповідати тим самим стандартам, що й будь-яка інша країна НАТО, перш ніж приєднатися до Альянсу”.

“Є стандарти, які Альянс встановлює для всіх членів, і президент ясно дав зрозуміти, що Україні необхідно провести ці реформи”, — уточнила вона.

Читайте також: Європейське турне Байдена — деталі графіка повідомили в Радбезі США з питань Європи

Прямий ефір