Росіяни ніяк не пов’язують економічну кризу і зниження рівня життя з політикою Путіна, — соціолог

Москва. Фото: ukrinform.ua

Росіяни звикли до економічної кризи та постійного зниження рівня життя, і ніяк не пов’язують такі реалії життя з агресивною політикою президента Путіна. Про це сьогодні, 8 липня, в ефірі телеканалу FREEДОМ розповів російський соціолог, політичний аналітик, публіцист Ігор Ейдман.

“Населення звикло до стрибків долара, згадайте 2022 рік, коли долар піднімався до 120 рублів одразу на початку вторгнення. Ще до цього вторгнення, десь із 2014 року, з початку анексії Криму, рівень життя перманентно падає, і населення звикло до зростання цін, до падіння реальних доходів, і до падіння рівня життя. Можливо, нарікання на кухнях іде, але люди не пов’язують це з політикою країни, з агресивною політикою Путіна”, — сказав він.

Ейдман зазначив, що населення Росії сприймає економічні погіршення як стихійне явище. 

“Тобто вони ніяк це не пов’язують безпосередньо з політикою влади, і ніяк не пов’язують із власними діями, що потрібно якось протестувати проти цього. Потрібно якось відмовляти владі в довірі, раз вона доводить людей до стану перманентного збідніння. Більшість людей це не пов’язує, і жодних практичних висновків вони з цієї ситуації не роблять”, — підсумував Ігор Ейдман.

Читайте також: 500 днів у повній ізоляції: як від Путіна та його режиму відвернувся весь демократичний світ (ВІДЕО)

Як повідомлялося, оцінити реальний стан російської економіки зараз важко, адже Москва засекретила безліч показників і статей витрат. Ні банки, ні митниця не публікують цифри, а на початку року російська Держдума ухвалила закон, що засекречує статистичні дані геополітичного значення. Однак, непрямі ознаки вказують на масштаби падіння економіки РФ.

Прямий ефір